„Chtěli jsme poděkovat všem fanouškům za skvělou sezonu. Domluvili jsme se, že do divize půjdeme. Přihláška už je podaná. Padlo rozhodnutí, že na devadesát procent to hrát budeme. Sešlo by z toho asi jedině v případě, kdyby nás přeřadili do jižní skupiny. Ale to snad ne,“ potvrdil trenér Ústí Radim Žingor.

Jeho bilance u týmu je obdivuhodná. Po nepovedeném ročníku 2013/2014 a sestupu z krajského přeboru dal coby nový kouč dohromady mančaft, který následnou sezonu v 1.A třídě ovládl bez ztráty kytičky se skóre 104:19!

Na pevných základech tak stál celek, který pak hned po svém návratu do nejvyšší krajské soutěže uhrál krásné druhé místo. No a v další sezoně to přišlo. Sokol se suverénním způsobem stal přeborníkem kraje a v příští sezoně si zahraje divizi. A proč ne s týmem, který si tohle vše „vykopal“.

„Záleží na klucích, jak k tomu přistoupí. Nepůjdeme nahoru nějakou cestou, že musíme za každou cenu posilovat kádr. Nemusíme. Někoho jsem oslovil, ale někteří hráči si řekli o peníze, takové brát nebudeme. Už kvůli mančaftu, který si to ubojoval, ti kluci také žádné peníze nemají. Oni hrají pouze za prémie,“ prozradil Radim Žingor.

Tak uvidíme. Jak už to tak bývá, úspěch s sebou nese i ty, co lidem nepřejí. U Ústí to během posledních dvou sezon platilo dvojnásob. Nejlepší odpovědí jsou však výsledky, které Žingorova družina zkrátka má a nikdo jim je neodpáře.

Ilustrační foto
V Malhoticích vznikne nová cyklostezka. Povede do Ústí
Fotbalisté Hranic (v modré). Ilustrační foto
Hranice jsou díky těsné výhře fotbalovým králem okresu!

TJ Sokol Ústí – Jiskra Rapotín 3:0 (1:0)

Branky: 27. Orava, 48. z pen. Zagol, 51. Holoubek.
Rozhodčí: Vedral – Jelínek, Kašpar. ŽK: Orava (Ústí). Diváci: 250.

Ústí: Urbášek – Bezděk (88. Kočnar), Bočan, Pavel Sencovici, Zagol – Černotský, Škařupa (83. Žingor ml.), Pančochář (46. V. Smolka), Maléř – Holoubek (85. Šerý), Orava. Trenéři: Radim Žingor, Robert Marek, Josef Velocha.

Rapotín: Max – Holomek, B. Hudec, Mošonec, Horák, Šlesinger (86. Dušek) – Š. Hudec, Heblák (46. Draňa), Kocourek, Indra (80. Končický) – Valenta. Trenér: Roman Maňka.