Ze začátku se oba týmy spíše oťukávaly. První příležitosti byl centr ústeckého Sencoviciho, který vypadl domácímu gólmanovi z rukou, ale pohotová konická obrana zasáhla. Na druhé straně pak přestřelil Pavel Kryl. Hosté nebrali v potaz rozdíl osmi příček a dokonce domácí zatlačili. Vojtěch Nakládal tak řešil složitou situaci z desáté minuty natřikrát. V devatenácté minutě se pustil do brejku Pavel Kryl, kterého ve velkém vápně zastavil Vlastimil Plesník. Rozhodčí okamžitě zapískal penaltu a udělil překvapivou červenou kartu. Pokutový kop pak s přehledem proměnil Tomáš Řehák. Domácí ožili a začali více tlačit před Lukšíkovu bránu, ten ale zastavil všechny ostatní příležitosti. Především Novotného hlavičku a Řehákovu ránu z pomezí šestnáctky. První poločas už nepřinesl změnu stavu, a tak se Konice radovala z vedení 1:0.

Hned po změně stran přišla nečekaná rána, ze strany Ústí. Škařupa se uvolnil a vydal se do útoku z pravé strany. Dostal se až do velkého vápna a z tamo prostřelil Nakládala. Bylo srovnáno. Svěřenci trenéra Jedličky zůstali naprosto zaskočení a dalších dvacet minut se spíše trápili. Naopak Ústi se snažilo využít své výhody. Sencoviciho střela mířila těsně mimo domácí svatyni a druhý Škařupův únik skončil v Nakládalově náručí. Ve dvaasedmdesáté minutě vyboxovával Lukšík míč po standardní situaci a svou rukavicí trefil do obličeje Bílého. Otřesený hráč musel být vystřídán. Zranění spoluhráče bylo dalším impulsem pro Konici, ale ani následný tlak nepřinesl důležitý gól. Největší šanci měl Novotný, který se po Schönově centru objevil sám před okrytou bránou, ale přestřelil. Zápas nakonec skončil nerozhodně 1:1.

„Bylo to jasné utkání, které skončilo remízou. Jak říkám, hrát do plného není pro nás. Nakonec měli ještě větší gólovku na 2:1 oni. Osobně si myslím, že jejich branka byla ofsajd a ta červená karta tam rozhodně být neměla. Bylo to na žlutou. Takže to beru jako kompenzaci. Z naší strany pak přišly jen pološance. My to prostě do plné nezahrajeme. Po jejich brance nám trvalo dvacet minut než jsme se vzpamatovali. No, je to remíza. Nic se neděje," řekl po zápase konický kouč Roman Jedlička.

„Určitě zápas hodně ovlivnila penalta a hodně přísné vyloučení našeho kapitána. Divili se i domácí. Dostali jsme gól a museli jsme hrát v deseti, naštěstí se nám podařilo vyrovnat z brejku na začátku druhé půlky. Domácí jsme nepustili do vyložené šance. Pro nás je ten bod zlatý," pochvaloval si trenér Ústí zdeněk Hoffmann.

Sokol Konice – TJ Sokol Ústí 1:1 (1:0)

Branky: 20. Řehák (z pen) – 47. Škařupa. Rozhodčí: Motlíček – Hampl, Vičar. ŽK: Václavek, Cetkovský – Skácel, Páleník, Škařupa. ČK: 19. Plesnik. Diváků: 40.

Konice: Nakládal – Václavek, Bílý (Směták), Klobáska, Drešr – Kryl (76. Rus), Cetkovský, Řehák, Schön – Novotný, Dostál. Trenér: Roman Jedlička.

Ústí: Lukšík – Černocký, Pančochář, Plesník, Bagar – Zvirinský (78. Ševčík), Skácel (38. Smolka), Páleník, Škařupa – Sencovici, Pokorný (89. Palacký). Trenér: Zdeněk Hoffmann.