Domácí vstoupili do zápasu mírným náporem a v 16. minutě se ujali vedení. Škařupa dostal přihrávku do běhu a z pravé strany střelou na vzdálenější tyč překonal brankáře Mánka.

Ústí si však vedení moc neužilo, jen dvanáct minut. Domácí se nepodařilo dostatečně odvrátit rohový kop, Pola oslovil Jana Dohnala, a ten střelou z malého vápna podél brankáře srovnal.

Rozhodující moment, i když ne gólový, se udál v 62. minutě. Lukáš Kaďorek, nejlepší střelec soutěže, házel aut, z předešlého souboje a následného verdiktu sudího frustrovaný Michal Bagar jej srazil k zemi a uviděl červenou kartu. Hosté tak měli bezmála půl hodiny na to, aby duel rozhodli.

V 72. minutě se poté zrodila akce, která jim přinesla tři body. Fröde přistrčil míč do vápna Stokláskovi, ten našel před bránou ještě lépe postaveného Jana Dohnala, který zavěsil do odkryté klece.

Veškeré naděje domácích alespoň na srovnání pak v 86. minutě utnul Pola po akci Dohnala trefou na konečných 1:3.

„Důležité je, že vezeme tři body z horné půdy v Ústí. Prvních dvacet minut jsme nezachytili a soupeř nás přehrával dlouhými míči za obranu. Poté jsme začali lépe kombinovat a dostavilo se vyrovnání. Ve druhé půli už jsme hráli naši hru a bylo jen otázkou času, kdy se nám podaří vsítit další branku," pověděl trenér Kozlovic Tomáš Martinek.

Své poznatky po utkání sdělil Deníku i kouč Ústí Zdeněk Hoffmann. „Dobře jsme hráli v úvodu, kdy se nám dařila kombinace a šli jsme do vedení. Poté jsme přestali hrát, byli jsme pasivní a soupeř toho využil. Věřil jsem, že se ve druhé půli zvedneme, ale místo toho jsme se vlastní nedisciplinovaností nechali vyloučit. Soupeř toho využil trpělivou hrou a ve správný čas udeřil," řekl.

TJ Sokol Ústí – FK Kozlovice 1:3 (1:1)

Branky: 15. Škařupa – 28 a 78. J. Dohnal, 86. Pola. Rozhodčí: Knoll – Vičar, Štětka. ŽK: 51. Plesník, 80. Skácel, 88. Smolka – 57. Petráš, 64. Střelec. ČK: 62. Bagar (Ústí). Diváků: 270.

Ústí: Bernkopf – Palacký (89. Staněk), Pančochář, Smolka, Bagar – Škařupa, Plesník, Páleník, Sencovici – Žoch, Blažek (77. Ševčík). Trenér: Zdeněk Hoffmann.

Kozlovice: Mánek – Střelec, Mar. Král, Mich. Král, L. Dohnal (68. Fröde) – Kaďorek, Pola, Petráš, Heger – J. Dohnal, Stokláska (87. Matula). Trenér: Tomáš Martinek.

Kozlovičtí se díky importu tří bodů přiblížili vedoucím Určicím na jediný bod. Na záda jim však stále dýchá třetí Konice, kterou v neděli od 16 hodin přivítají na svém hřišti. Ústí se drží na sedmé pozici a v dalším kole zajíždí do Troubek.