Lutín -Šternberk 2:3pp (1:0)

Zdroj: Olomoucký KFS /DENÍK

Nováček krajského přeboru z Lutína přivítal na svém hřišti zajetý tým Šternberka. Přesto to byli domácí, kdo v prvním poločase určoval tempo zápasu. Již v sedmé minutě otevřel skóre úspěšně proměněnou penaltou lutínský fotbalista Tomáš Los. Po zbytek prvního dějství měla hra náboj a míč se kutálel nahoru dolů. Druhý poločas zpočátku nabídl vyrovnanou podívanou, přesto se Šternberk dostal více dopředu a v 63. minutě vyrovnal na 1:1 Petr Zifčák a vzápětí na 2:1 pro hosty zvýšil Petr Vytřísal. S tím se ale Lutínští nechtěli smířit a skóre ihned zkorigovali. V 66. minutě totiž utekl hostující obraně Petr Wanke a po zemi poslal míč za záda šternberského gólmana. Remízový stav tak musely rozhodnout penaltové rozstřely, z nichž lépe vzešel Šternberk.

Ústí – Kojetín-Kovalovice 3:2 (2:1)

Zdroj: Olomoucký KFS /DENÍK

Vedoucí tým krajského přeboru z Ústí přivítal v rámci 3. kola na domácím hřišti outsidera minulé sezóny z Kojetína-Kovalovic. Domácí se sice dostali do vedení již 9. minutě zásluhou Lubomír Maléře, ale hosté nechtěli věnovat soupeři body zadarmo. O deset minut později poslal mičudu za záda ústeckého Urbáška hostující Michal Baran. Hrdinou zápasu se stal Lubomír Maléř, když ve 30. minutě obrátil skóre ve prospěch domácích a Ústí oslabené o tři hráče základní sestavy tak poslal opět do vedení. Po změně stran chytili Kojetínští druhý dech a tři minuty po startovním hvizdu dalšího dějství stačilo jejich borci Baranovi doklepnout přihrávku od svého spoluhráče a bylo vyrovnáno. Hosté trápili domácí ještě po zbytek poločasu a Ústí tak zachránil třetí gól Lubomíra Maléře těsně před koncem.

Velké Losiny – Dolany 1:0 (0:0)

Zdroj: Olomoucký KFS /DENÍK

Jediný gól utkání padl v duelu mezi Velkými Losinami a Dolany. Hosté z Olomoucka vyjeli na sever Olomouckého kraje v dobré formě, ale lázeňský tým již od prvních minut ukazoval, kdo je doma pánem. Po několika šancích v prvním poločase se Losinští zvedli ve druhém dějství. Dolany sice občas potrápily domácí obranu, ale nepodařilo se jim zakončit. Na druhé straně otevřel skóre až v 71. minutě Matěj Šinogl a svým jediným gólem utkání zajistil Losinám další výhru v řadě.

Určice – 1. HFK Olomouc B 2:3 (1:2)

Zdroj: Olomoucký KFS /DENÍK

Fotbalisté z Prostějovska přivítali v rámci třetího kola krajského přeboru na svém hřišti rezervu třetiligové Holice. Hosté se prosadili již v 6. minutě, kdy nastřelenou hlavičku za záda domácího brankáře Tomáše Holáska doťuknul Roman Sázel. Určice pak situaci korigovaly o deset minut později vyrovnávací střelou Radima Vaňka. Do šaten uklidnil situaci na hostující straně Ondřej Bořil, který individuálně prokličkoval soupeřovou defenzivou a po zemi zakončil na 1:2. Těsně po změně stran poslal holické do dvougólového odstupu Radek Vodička a bylo vymalováno. Určice se však nehodlaly smířit s porážkou a do konce nepolevily. Hrdinou na jejich straně se stal těsně před koncem mače kapitán Radim Vaněk, jenž svým druhým gólem snížil na 2:3, přesto se Určicím již nepodařilo vyrovnat a tři body si nakonec odvezl B-tým 1. HFK Olomouc.

Kralice na Hané – Zábřeh 0:2 (0:0)

Zdroj: Olomoucký KFS /DENÍK

Ani třetí kolo krajského přeboru nebylo pro fotbalisty Kralic zrovna šťastné, protože v něm nestačili na prozatím stoprocentní Zábřeh. První dějství se odehrávalo v rámci vzájemných šancí na obou stranách. Diváci tak mohli sledovat zpočátku vyrovnanou hru, kdy se žádnému z týmů nepodařilo protlačit míč za záda soupeře. Po změně stran se hostující skvadra nehodlala srovnat s bezbrankovým stavem a začala tlačit. Zábřeh začal hřišti jasně dominovat a Kralickým nedal nic zadarmo. Skóre otevřeli hosté až v 63. minutě. Po zablokované střele se dostal míč k naprosto osamocenému Lukasovi, který jen lehkým přiťuknutím poslal míč do protipohybu brankáře Krejčího. Druhou branku vstřelil Zábřeh záhy. Jakeš přesprintoval u čáry krajního obránce Kralic a centr našel Žandu. Ten byl sice tísněný obránci, ale míč z jednoho metru doklepl bez problémů do brány.

Autor: Lubomír Budný
Zdroj videí: Olomoucký KFS