Dolany – Určice 6:1 (1:1)

Zdroj: Olomoucký KFS/DENÍK

Takovou smršť v rámci 4. kola krajského přeboru nikdo nečekal. Dolany totiž setnuly Určice 6:1 a velkou zásluhu na konečném výsledku měl kanonýr Jan Holásek, který během šesti minut vstřelil soupeři hattrick. Ještě před ním se prosadil těsně před odchodem do šaten Jan Bednář, který ve 42. minutě otevřel skóre. Hosté sice Bednářovu střelu o tři minuty potrestali gólem Jakuba Šlajse, po změně stran však přišlo na Určické peklo. Holásek třemi individuálními góly zajistil Dolanům solidní odstup na 4:1. Domácím však zachutnalo a v 65. minutě dal svůj druhý gól Jan Bednář. Konečnou tečku za utkáním pak udělal japonský útočník Jiho Katsumasa, který v nastaveném čase neomylně proměnil penaltu a korunoval tak hokejové vítězství Dolan.

Kojetín-Kovalovice – Velké Losiny 1:2pp (0:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Překvapivý průběh mělo utkání mezi Kojetínem a Velkými Losinami. Tým z Přerovska, který nyní okupuje 14. místo tabulky, se na druhé hosty vytáhl. Celek z lázeňského města tak vůbec poprvé v sezóně ztratil a Kojetínští si tak připsali letošní první bod. Skóre otevřel ve 47. minutě domácí Matěj Řezáč díky úspěšně proměněné penaltě. Hosté si však nechtěli utrhnout ostudu a snažili se vyrovnat, což se jim podařilo v 67. minutě zásluhou Huga Hegnera. Remízový stav nakonec musely rozseknout penaltové rozstřely. Ty v závěru vyšly lépe Losinám.

1.HFK Olomouc B – Medlov 0:3 (0:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/DENÍK

V rámci 4. kola krajského přeboru překvapili i fotbalisté Medlova. Tým z Olomoucka už podruhé za sebou udržel nulu na vlastní straně a dokázal vyhrát. V roli hostí se postavili Medlovští rezervě třetiligové Holice, která zpočátku měla několik šancí. Domácí však natropili pár chyb a hosté začali trestat. Nejdříve prokličkoval ve 29. minutě holickou obranou Martin Dus a z nastřelené hlavičky zakončil za záda brankáře Kubicy. Těsně před odchodem do šaten zvýšil z voleje na 2:0 pro Medlov Filip Novák. Ten zároveň korunoval vítězství hostí i po změně stran, když 70. minutě doťuknul přihrávku svého spoluhráče do levého dolního rohu.

Hněvotín – Želatovice 2:1 (0:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/DENÍK

Ve smolné šňůře pokračovali ve 4. kole krajského přeboru Želatovice, nastoupivší k utkání na pažitu Hněvotína. Domácí drží prozatím v sezóně stoprocentní úspěšnost, přesto za nimi Želatovičtí nezaostávali. Osudné se jim však staly neproměněné příležitosti. První poločas uhrála obě mužstva s nulou. Chleba se začal lámat až po změně stran. Do vedení se jako první dostaly Želatovice zásluhou Josefa Stokláska v 59. minutě. Přesto to byl Hněvotín, kdo přivolal štěstíčko na svou stranu. V 66. minutě totiž vyrovnal David Kobylík tečovanou střelou z rohu. Vítězství domácích pak zajistil o deset minut později David Lošťák, jenž prokličkoval želatovickou obranou a zakončil přímou ránou.

Zábřeh – Chválkovice 1:0 (0:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/DENÍK

Zábřeh ani počtvrté nezaváhal. Hosté z Chválkovic však byli pro severomoravský tým vyrovnaným soupeřem. Škoda jen, že jejich počáteční tlak brzy opadl. Po změně stran pak Sulko převzalo otěže do svých rukou a v 53. minutě využilo dlouhého autu Romana Puchra, které na malé vápno dodal Martin Lepka, z jehož zákroku zakončil Antonín Jakeš. Jediný gól utkání tak zajistil Zábřehu další tři body a první místo v tabulce.

Šternberk – Kralice na Hané 1:0 (1:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/DENÍK

Šternberk se ve 4. kole krajského přeboru zapotil. Hosté z Kralic na Hané byli týmu z Olomoucka vyrovnaným soupeřem, šance Kralic na vítězství však zmařil špatný konec. Domácí lépe odehráli první poločas, v němž jasně dominovali. Jejich úsilí zpečetil těsně před odchodem do šaten Martin Kuba, který využil přihrávky z malého vápna a po zemi zakončil. Po změně stran byla vidět snaha Kralic. Ty soupeře jasně přehrávali kombinačně i kondičně. V závěru se jim však nepodařilo námahu proměnit v gól a museli odjet s prázdnou.

Lutín – Rapotín 4:3 (2:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/DENÍK

Ani nejlepší divadelní režisér by nenapsal takové drama, jehož se o víkendu účastnili fotbalisté Lutína. Místní hřiště totiž zažilo duel nováčků krajského přeboru mezi domácí Sigmou a Rapotínem. Úvodní dějství zvládli lépe lutínští fotbalisté. Již v 9. minutě otevřel skóre svým dlouhým míčem Tomáš Los. Stejný hráč pak potvrdil převahu domácích a ve 32. minutě zakončil do odkryté kasy. Hosté se pak zmátořili a začali ostře kousat. Do šaten se jim však nepodařilo proměnit žádnou z šancí a tak začali úřadovat po změně stran. V 50. minutě Rapotín v klidu skóroval na 2:1 a Lutín se začal bát. Strach trochu opadl až v 68. minutě zásluhou Petra Wankeho, který zajistil odskok na 3:1. O dvanáct minut později ale začalo téct domácím do bot. Lutín během osmi minut vyrovnal na 3:3 a všichni zúčastnění už myslili na penaltové rozstřely. To však nenechalo klidným Michala Skopalíka, jenž v sobě zmobilizoval všechny síly a v nastaveném čase využil přihrávku svého spoluhráče a propálil napřímo rapotínského gólmana Viktora Mošonce. Lutín si tak připsal první výhru v sezóně.

Autor: Lubomír Budný
Zdroj videí: Olomoucký KFS