Domácí se do soupeře vrhli hned od začátku. Aktivní ofenziva přinesla i řadu šancí, ale byly to Losiny, který poprvé udeřily. Úvodní gól jim ještě uznán nebyl, jelikož Navrátil skóroval z ofsajdové pozice, ale o pět minut později se už Šabo nemýlil a poslal hlavou svůj tým do vedení.

Lipník tato branka hodně zaskočila a chvíli se na hřišti hledal. Poté však zapnul vyšší rychlostní stupeň a od 30. minuty Velké Losiny herně přehrával. Největší šancí první půle byla individuální akce Stískala, který prošel obranou jako nůž máslem, ale v koncovce selhal.

Přestávka domácí tým ještě více namotivovala a ve druhé půli už byl Lipník na hřišti jasně lepším týmem. Zlepšená souhra a kombinační hra však nepřinášela ovoce v podobě vyrovnávající branky. Vynikajícími zákroky držel hosty brankář Neoral.

Losiny dokonce mohly po dvou brejcích své vedení podtrhnout, ale při Lipníku stálo v té chvíli i štěstí. Zápas spěl ke konci a zdálo se, že hosté si body z Lipníku odvezou.

Drtivý tlak a posunutí Merty do útoku však přece jen vyrovnání přineslo. Sám Merta, který rozhodl v poslední minutě o dělbě bodů i v minulém domácím zápase s Hněvotínem, v téměř akrobatické pozici z otočky z poslední možné akce vymetl nechytatelnou ranou levou šibenici Neoralovi branky a spustil lavinu radosti na lipnické straně. Domácí tak vyrovnali až za pět minut dvanáct.

„I když jsme uhráli zase jen bod, družstvo opět prokázalo obrovskou vůli a týmovou sílu. Moc si cením toho, že kluci nechali na hřišti srdce a bojovali až do konce. Navíc Zdeněk Merta opět prokázal, jak mimořádným článkem pro tým je. Zápas s takovým vyvrcholením se divákům musel líbit,“ nechal se slyšet lipnický asistent trenéra Jakub Čermák.

Lipník nad Bečvou – Velké Losiny 1:1 (0:1)

Branky: 90. Merta – 17. Šabo.

Spartak VTJ Lipník nad Bečvou: Négyesi – Šebesta, Merta, Dudík, Simon – Zavadil (55. Baran), Srovnal, Bonk, Machala (74. Lošťák) – Stískal, Šmíd.

TJ Sokol Lázně Velké Losiny: Neoral – Šabo, Strnad, Neumann, Šimák (58. Šinogl) – Vývoda, Král, Němeček, Sládek – Navrátil (85. Krejčí), Smrž.

(lip)