„Udělali jsme otřesné chyby a soupeři to vítězství darovali. Jednalo se o hrubky zkušenějších hráčů, individuálně se o tom s nimi budeme mluvit. Bodovat jsme si nezasloužili, i když nás soupeř porazil vlastně ve třech lidech,“ kroutil hlavou trenér Hranic Jan Jursík a narážel na tahouny domácích Zifčáka, Tögela či Hustého.

Jursíkův tým v sobotním utkání držel se soupeřem krok, jenže nevydrželo ani rychlé úvodní vedení 1:0, ani nadějný obrázek hry, kdy v 75. minutě na 2:3 snižoval Marek Vyka a hosté se hnali za vyrovnáním.

„Začneme hrát, mělo to hlavu a patu, ale pak přijde ztráta při rozehrávce a soupeř jde do otevřené obrany. I kdyby střílel od půlky hřiště, tak asi ten gól dá, spadlo mu tam všechno. Já přitom byl přesvědčen o tom, že ten gól na 3:3 dáme,“ mrzelo Jana Jursíka.

Šternberk tedy naopak zvýšil na 4:2 a v závěru ještě korunoval svůj skvělý výkon druhou trefou v zápase Petr Zifčák. Hranice tak nenavázaly na výhru nad Petrovicemi, jediným týmem, který v divizní tabulce zůstává za Sportovním klubem.

FK Šternberk – SK Hranice 5:2 (2:1)

Branky: 15. Kuba, 25. a 85. Zifčák, 58. Hlaváček, 79. Hustý.
Rozhodčí: Dudek – Duda, Vidlička. ŽK: D. Kuba, Hustý – Kundrát, Kovařčík, M. Lasovský, Gabčo. Diváci: 305.

Šternberk: Pobeška – D. Kuba, M. Kuba, Kopecký, Mudrák, Tomanec, Zifčák, Tögel, Hustý (82. Koryťák), Smrček, Hlaváček (86. Mikula). Trenér: Jaromír Lukášek.
Hranice: Tomečka – Frydrych (48. Schlimbach), Indrák, Pecha, Čáp – M. Lasovský, Kuchař, Kovařčík (55. Šišlák), Sobek – Vladař (67. Gabčo), Vyka. Trenér: Jan Jursík.

Radim Žingor, trenér Ústí
Rozhodčí málem do Ústí netrefili. Hřiště hledali u Vsetína