Derby bylo vyrovnané a skončilo nerozhodně 1:1.

Domácí Opatovice vlétly do zápasu jako uragán.

Přestože už je jasné, že je čeká sestup do nižší soutěže, chtěli svěřenci Ladislava Stratila oplatit fotbalistům Ústí podzimní porážku 3:2. Výhra by byla také důstojným rozloučením s věrnými fanoušky.

Naopak Ústí, i když figuruje ve spodní části tabulky, už se nemuselo o nic strachovat.

„V úvodu jsme vůbec nehráli tak, jak jsme chtěli. Z naší strany to bylo špatné. Chtěli jsme hrát kombinační hru, ale nakonec jsme se museli přizpůsobit domácím, kteří nás často ohrožovali," vyjádřil se Zdeněk Hoffmann, trenér TJ Sokol Ústí.

V brance hostů málem skončily dvě příležitosti Opatovic, gól v první půli ale nepadl.

„To byla škoda. Kdybychom se před přestávkou dostali do vedení, jsem přesvědčen, že by si kluci už zápas do konce dokázali pohlídat. Jsem ale rád, že jsme v prvním poločase ukázali, že umíme být i lepší," komentoval kouč FKM Opatovice Ladislav Stratil.

Jestliže v úvodním dějství vše nasvědčovalo tomu, že gól vstřelí domácí, po přestávce už Ústí zabralo a hra se vyrovnala.

Diváci viděli mnoho soubojů a ostřejších zákroků, rozhodčí ale odpískali jen některé z nich.

Hostům se dařilo při standardních situacích, kdy nejednou ohrozili branku Bělíka. Snahu dokázal zúročit až v 64. minutě ústecký Škařupa – 0:1.

Domácí na chvíli mírně znervózněli a nedařilo se jim míč dotlačit na útočnou polovinu. Touha po bodech v posledním zápase sezony ale byla silnější. Po zmatku před bránou Ústí totiž nezaváhal v brejku Klvaňa a vyrovnal na konečných 1:1.

„Remíza je zasloužená. Každý dnes mohl vidět, že nemáme extra dobré střelce. Hráčům patří pochvala, podali maximální výkony na hranici svých možností. Náš kádr je na krajský přebor úzký, potřebovali bychom aspoň patnáct schopných hráčů," dodal Stratil.

I jeho ústecký protějšek byl s dělbou bodů spokojený.

„Sice v uvozovkách už o nic nešlo, ale přece jenom to bylo derby. Po taktické stránce zápas nejlépe z našeho týmu zvládl Černotský," pochválil Hoffmann zkušeného hráče.

FKM Opatovice – TJ Sokol Ústí 1:1 (0:0)

Branky: 70. Klvaňa – 64. Škařupa.

Rozhodčí: Kubec – Slota, Boháč. Diváků: 300.

Opatovice: Bělík – Gerhard, Bartošík, Pala, Goláň (70. Sigmund) – Strnadel, Rolinc, Klvaňa, Stratil ml. (80. Šigut) – Janásek, Hostaša. Trenér: Ladislav Stratil.

TJ Sokol Ústí: Zeman – Černotský, Pat. Sencovici, Plesník, Bagar – Škařupa, Pančochář, Páleník, Ševčík (75. Smolka) – Pokorný (46. Skácel), Pav. Sencovici (Palacký). Trenér: Zdeněk Hoffmann.