Od prvního hvizdu do sebe oba týmy šly pěkně od podlahy. O tom, že se rozhodně nehrálo v rukavičkách, svědčí i počet rozdaných žlutých karet. Kartonek této barvy vytáhl sudí Křepský hned osmkrát.

Po prvních seznamovacích minutách se do první větší šance po přiťuknutí Klvaně dostal domácí Strnadel, ale bránu z hranice šestnáctky přestřelil. V ještě větší příležitosti se o chvíli později octil Šigut, ale trefil jen dobře postaveného Nejezchleba.

Opatovice těchto promarněných gólovek mohly ještě více litovat ve 20. minutě, kdy se poprvé trefili hosté. Na výborně zahraný rohový kop Tomáše Lose vyskočil osamocený Javořík a přesnou hlavičkou zavěsil.

Šance na vyrovnání přišla po půlhodině hry. Hostašův průnik nedovoleně zastavil Nejezchleb a rozhodčí odpískal penaltu. Určický brankář ale svou chybu fantastickým zákrokem napravil, když vystihl směr střely a „desítku" vyrazil.

Psychická deka však domácí přikryla jen na chvíli. Těsně před koncem prvního poločasu se totiž Opatovicím díky Šigutově levačce podařilo vyrovnat. Hosté si zřejmě mysleli, že hlavní arbitr odpíská faul na Vaňka a přestali hrát. Toho využil právě opatovický záložník a pohotově skóroval. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Zápas se tedy lámal až ve druhém poločase, konkrétně v rozmezí 54. a 58. minuty. V té době Určice zahrávaly dvě standardky a obě se jim nadmíru vydařily. Vedoucí trefu obstaral Patrik Hochman, kterému při úspěchu nechtěně asistoval brankář Vinklárek. Ten centrovaný balon dobře netrefil, a přestože se vzápětí dožadoval faulu, gól platil – 1:2.

„Už před zápasem jsem říkal, že standardky mohou rozhodnout. To se také stalo. Na jedné straně chycená penalta, na druhé straně dva proměněné přímé kopy. Snažíme se to trénovat a vychází nám to," liboval si po zápase kouč Určic Evžen Kučera.

Jen o čtyři minuty později se Určice radovaly potřetí. Další přímý kop precizně centrujícího Lose přesně zakončil Vodák. Domácí pak vrhli veškeré síly do útoku, ale v koncovce byli velmi bezzubí. Když už se do zakončení dostali, svou šanci nebyli schopni proměnit.

Definitivu tak celému zápasu dal zřejmě hráč zápasu Tomáš Los. Ten frnkl domácí obraně a předložil Halouzkovi další gól. Na jeho blafák byl brankář Ondřej Vinklárek už krátký.

Podle domácího trenéra Stanislava Matýsky byl výsledek až příliš krutý. „Určitě jsme nebyli horší. Soupeř byl ale efektivnější a to rozhodlo. Měl tři standardky a dal z toho tři góly. My jsme naopak naše tutovky neproměnili, i když jen ve druhém poločase jsme měli asi pět jasných gólovek. Když nedáme góly, nemůžeme pomýšlet na výhru. Prohráli jsme dva zápasy ze tří, přestože jsme v žádném herně nepropadli. Chce to zvednout hlavy a pokračovat dál," řekl kouč Matýska.

Trenér hostí Evžen Kučera mohl být po výhře 4:1 spokojený. Přesto měl svým svěřencům co vytknout. „Jsem spokojený s bojovností, ale po herní stránce nám to tentokrát nešlo tak jako před týdnem s HFK Olomouc. V první polovině jsme se zbytečně soustředili na rozhodčího a nebyli jsme schopni přihrát si do nohy. Kdyby ty balony byly přesné, možná bychom vyhráli i větším rozdílem," uvedl bezprostředně po konečném hvizdu kouč vítězného mužstva.

FKM Opatovice – TJ Sokol Určice 1:4 (1:1)

Branky: 45. Šigut – 20. Javořík, 54. Hochman, 58. Vodák, 87. Halouzka.

Rozhodčí: Křepský – Kubec, Polanský.

ŽK: Vinklárek, Pala, Šigut, Klvaňa, Strnadel – Skopalík, Nejezchleb, Los. Diváků: 100.

Opatovice: Vinklárek – Goláň (49. Rakovský), Stratil, Bartošík, Pala – Ondroušek (74. Rolinc), Gerhard, Strnadel, Šigut – Hostaša (70. Novotný), Klvaňa. Trenér: Stanislav Matýska.

Určice: Nejezchleb – Javořík, Skopalík (88. Peka), Vaněk, Ján – Bokůvka, Holly (80. Halouzka), Los (90. Petržela), Hochman – Matoušek, Vodák. Trenér: Evžen Kučera.