Největší pozornost poutá utkání 1. HFK Olomouc proti druholigovému Brnu. Pro v současnosti divizní klub z Holice půjde o vzpomínku na slavnější časy, kdy na olomouckém předměstí dokonce bojoval o postup do nejvyšší soutěže. Zase přijedou televizní kamery a slavný soupeř.

„Zápas bude v přímém přenosu na ČT sport. Je to sice složitější soupeř ze druhé ligy, který je profesionální a má velkou kvalitu, ale my budeme mít o motivaci postaráno,“ má jasno trenér 1. HFK Olomouc Jiří Derco.

„Soupeř zvučného jména je lákadlem i pro fanoušky. Pro nás je to ideální šance lidem ukázat změny, které se v klubu udály a že to v HFK myslíme vážně. Uděláme maximum, aby se klub vrátil zase na špici,“ doplnil.

Na další velký zápas se chystá také Olešnice. Mužstvo z I. A třídy přivítá ve svém dočasném azylu na Bouzově (kvůli rekonstrukci trávníku) Otrokovice, které vede bývalý útočník olomoucké Sigmy i národního týmu Michal Hubník. V předkole Olešnice na stejném místě překvapila divizní Nové Sady, nyní se pokusí o další senzaci.

Doma budou hrát také Všechovice. Divizní nováček si cestu do prvního kola proklestil přes derby s Hranicemi, které otočil z 1:2 na 3:2 vítěznou brankou v 90. minutě. Dalším soupeřem Tatranu teď budou Petřkovice.

Zatímco všechny tři domácí celky budou spíše outsidery, Uničov z MSFL a Prostějov ze druhé ligy půjdou do svých zápasů jako favorité. Oba také hrají venku. Uničov se představí v Rýmařově, Prostějov čeká výjezd do Strání. Oba soupeři krajských celků hrají divizi.

Program 1. kola MOL Cupu

středa, 17.00:

Olešnice – Otrokovice (hřiště Bouzov)

Všechovice – Petřkovice

Strání – Prostějov

Rýmařov – Uničov

1. HFK Olomouc – Zbrojovka Brno (přímý přenos ČT sport)