„Soupeř si dnes přijel pro bezbrankovou remízu, a tu si také odvezl. Očekávali jsme nějaké fotbalové věci, ale Litovel spíše nakopávala balony a hrála bez jakékoliv mezihry. Diváci byli spokojeni, že jsme soupeře tlačili a hrálo se na jednu branku, ale hráli jsme doma a je to určitě ztráta," nebyl s utkáním spokojen kouč Ústí.

Jeho svěřenci měli převážnou většinu míč na svých kopačkách a hráli na polovině Litovle. Ta se spoléhala prakticky pouze na rychlé protiútoky, ze kterých párkrát zahrozila. Největší šanci utkání ale měl během závěrečného tlaku Ústí v 85. minutě Tomáš Orava, který v jasné pozici po odrazu míče od tyče rozhodnout nedokázal.

„Litovel hodně natahovala čas, její hráči byli často na zemi a nechávali se ošetřovat. Snažila se hrát na rychlé protiútoky. My jsme navíc měli problém se stopery, museli jsme to řešit provizorně, takže jsem obětoval Patrika Sencoviciho, který se přesunul do středu obrany. Na střídání jsem pak měl pouze jednoho ofenzivního hráče, takže jsem ani nemohl pořádně střídat," mrzelo Radima Žingora.

V minulé sezoně neporazitelné Ústí sice neprohrálo, dělba bodů jej ale rozhodně nepotěšila. Jiří Navrátil na trenérské lavici Litovle byl naopak s remízou spokojen. Jak sám přiznal, proti Ústí se musel spoléhat hlavně na defenzívu.

„Potýkáme se s výraznými změnami kádru, takže nemůžeme momentálně spoléhat na nějakou kombinační hru. Nechtěli jsme dostat branku, zaměřili jsme se na zajištěnou obranu a hru na rychlé protiútoky. To se nám dnes dařilo, i když domácí měli asi čtyři vyložené šance, které neproměnili, a tak to skončilo 0:0. I my jsme ale měli dvakrát šanci skórovat," řekl Navrátil.

Kouč Litovle uznal i herní převahu soupeře.

„Jsme s bodem spokojeni, domácí asi ne, protože měli převahu. Samozřejmě nemůžu být spokojen s hrou dopředu, ale na nějakou kombinační tvořivou hru momentálně nemáme hráče," přiznal Jiří Navrátil. (něm)

TJ Sokol Ústí – Tatran Litovel 0:0

Rozhodčí: Konečný – Sedláček, Pospíšil. ŽK: Grossmann, Otava (oba Litovel). Diváci: 230.

Ústí: Urbášek – Bezděk, Smolka, Sencovici, Šnejdrla – Černotský, Orava, Škařupa, Holoubek (46. Ševčík) – Pokorný, Vladik. Trenér: Radim Žingor.

Litovel: Nakládal – Kvapil, Jindra, Baránek, Miklánek – Grossmann, Kučera – Čep (91. Vaca), Vydržel, Otava (73. Heinz) – Schön (59. Procházka, 93. Bača). Trenér: Jiří Navrátil.