Vítězství na hřišti dvanáctého týmu soutěže se ale rozhodně nerodilo snadno. „Víc jsem spokojený s výsledkem než s výkonem, protože vím, že umíme zahrát lépe. Na druhou stranu soupeř po porážce v minulém utkání hodně chtěl a bojoval," uznal trenér Hranic.

Jeho svěřencům se stejně jako v minulém utkání proti Lískovci nevydařil začátek a už po sedmi minutách prohrávali 0:1. Hranicím se však rychle povedlo na gól soupeře odpovědět. Ve 12. minutě se dostal odražený míč k Šišlákovi a ten zamířil přesně k tyči.

„Měli jsme trochu ležérní vstup a brzy inkasovali. Naštěstí jsme po inkasovaném gólu začali kombinovat, vytvořili jsme si dvě šance a jednu z nich proměnili," glosoval začátek utkání trenér Bokij.

Poté se hrál spíš bojovný fotbal a děj se odvíjel mezi šestnáctkami. Těsně před poločasem pak přišla klíčová akce zápasu. Korejský útočník Lee přízemním centrem našel Kušnera, který střelou do odkryté brány zajistil Hranicím vedení.

Vybojovaný náskok svěřenci Alexandra Bokjie ve druhé půli pečlivě strážili a po jednom z mnoha brejků přidali i třetí pojišťující gól, o který se postaral aktivní Min Kyu Lee.

Trenér Bokij za druhý poločas chválil defenzivu i ofenzivu svého mužstva. „Měli jsme dobré okamžiky jak v útočné tak i v obrané fázi. Ve druhém poločase na nás Nový Jičín trochu vletěl, ale my jsme poctivě bránili a chodili do protiútoků," pochvaloval si hranický kouč.

Jeho tým si tak z Nového Jičína odvezl další tři body a v tabulce se přiblížili k vedoucím Petrovicím, které ve 12. kole podlehly Slavičínu. Od prvního místa Divize E tak nyní Hranice dělí pět bodů.

Dobré výsledky Hranic se výrazně podepsaly i na atmosféře v kabině. „Neříkám, že to takhle bude pořád, ale zatím nám to vychází. V kabině je teď větší klid a na hřišti je vidět velká chuť po výhře," prohlásil spokojený Alexander Bokij.

FK Nový Jičín – SK Hranice 1:3 (1:2)

Branky Hranic: 12. Šišlák, 43. Kušner, 65. Lee.

Hranice: Tomečka – Kuchař, Kalous, Kundrát, Čáp – Chrastina, Málek, Šišlák (60. Žoch), Kušner – Vyka (55. Hoffmann), Lee (80. Bušina). Trenér: Alexander Bokij.

ONDŘEJ KAŠLÍK