Holická rezerva přijela do Ústí s rychlými pohyblivými mladými hráči, Ústí mělo po porážce od Šternberka co odčiňovat. V první půlce se z domácích do největší šance dostal Patrik Sencovici. Po centru skácela však Sencovici soupeřovu branku přestřelil. Brankáře Ústí zase dvakrát zachránilo břevno. „Hráče musím pochválit. Když to srovnám s minulým zápasem, tak hráli úplně jinak, mnohem lépe," komentoval trenér TJ Sokol Ústí Zdeněk Hoffmann.

Když v prvním poločase gól nepadl, bylo jasné, že o vítězi rozhodne druhá půle. Nestalo se tak. Přestože se slibné příležitosti tvořily na obou stranách, gólem žádná z nich neskončila. Hosté si na náhradního ústeckého gólmana Lukšíka, který nahradil zraněného Zemana, naběhli z levé strany, avšak Lukšík střelu chytil. Na druhé straně měl plné ruce práce brankář Pavelka, který svůj tým také několikrát podržel.

Do šance se za Ústí dostal opět Patrik Sencovici, pokoušel se přehodit Pavelku hlavou, ale mířil těsně vedle. Pohlednou akci na obranné polovině hostů zkusil neúspěšně zakončit v závěru zápasu Pokorný. „Za remízu s tímto kvalitním soupeřem jsme rádi, byť to bylo na vlastním hřišti, kde chceme hlavně vyhrávat," dodal ústecký kouč Hoffmann.

„Na našich klucích už byla vidět únava. Měli jsme za sebou čtyři kvalitní vystoupení. I přesto to byl ale dobrý zápas. Měli jsme i několik brejkových příležitostí, ale nepřálo nám štěstí, aby to tam spadlo," sdělil Petar Aleksijevič, trenér 1. HFK Olomouc B. „Šance byly na obou stranách, mohli jsme i prohrát. Remíza je nakonec spravedlivá," dodal Aleksijevič.

TJ Sokol Ústí – 1. HFK Olomouc B 0:0

Rozhodčí: Kašpar – Kopecký, Zavřel

TJ Sokol Ústí: Zeman (17. Lukšík) – Plesník, Smolka, Bagar (67. Pav. Sencovici), Černotský – Pančochář, Skácel, Páleník, Ševčík – Pokorný (81. Škařupa), Pat. Sencovici. Trenér: Zdeněk Hoffmann.

1. HFK Olomouc B: Pavelka – Vykydal, Drmola, Jíša, Grézl – Blaškovský (60. Sedláček), Buček, Štěpánek, Hornich, Holásek – Pezzotti. Trenér: Petar Aleksijevič. (jr)