Hosté zápas rozhodli už v první půli, kterou vyhráli 3:0. Skóre otevřel ve 4. minutě Orava, který zužitkoval přesný pas za obranu od krajního obránce Šnejdrly. Ten se o chvíli později zranil, což nástup Ústí trochu zabrzdilo.

„Měli jsme hodně dobrý začátek, když jsme už ve 4. minutě dali gól. V 10. minutě přišla komplikace, když se nám zranil krajní obránce Šnejdrla. Bylo to pro nás pak trochu divoké, protože jsme dali volné hráče k dispozici béčku," poznamenal trenér Ústí Radim Žingor.

I přesto ale hosté v poslední desetiminutovce první půle přidali další dva góly. Nejprve autor první branky Orava připravil gól pro Holoubka a o chvíli později zvýšil na 3:0 Černotský.

„V první půli jsme soupeře jednoznačně přehráli. Chtěli jsme hrát z bloku a dávat balony za obranu. Dolany sice držely balon a dobře kombinovaly, ale my jsme dávali góly," pochvaloval si ústecký kouč.

Jeho protějšek Petr Máčala litoval smolného začátku zápasu. „Nezačali jsme špatně a myslím, že tam byla penaltová situace, kterou ale rozhodčí neposoudil v náš prospěch. Pak jsme bohužel z brejku inkasovali," mrzelo trenéra Dolan.

Ty po přestávce přidaly a ve 48. minutě snížily zásluhou Holáska na 1:3. Definitivní rozhodnutí zápasu přišlo v 72. minutě. Po faulu na Černotského hosté kopali penaltu, kterou proměnil Bezděk. Bůra pak dvě minuty před koncem korunoval Radim Žingor mladší.

„Ve druhé půli přišel trochu útlum. Dolany nás začaly presovat a přišlo snížení. Kluci se ale drželi taktiky, podařilo se nám zápas rozkouskovat a nakonec jsme přidali další góly," popsal druhý poločas trenér Radim Žingor starší.

Dolany vstoupily do sezony s omlazeným kádrem a první zápas sezony ukázal, že je nečeká nic lehkého. „Vstup do nové sezony se nám nepovedl. Máme mladé mužstvo a Ústí vyhrálo naprosto zaslouženě. Mají kvalitní tým a myslím, že budou hrát nahoře," uznal po zápase domácí kouč.

FC Dolany – TJ Sokol Ústí 1:5 (0:3)

Branky: 48. Holásek – 4. Orava, 34. Holoubek, 37. Černotský, 72. Bezděk z pen., 88. Žingor. Rozhodčí: Kološ – Slota, Hubený. ŽK: Holásek, Jíša – Černotský, Vladík. Diváků: 100.

Dolany: Chlanda – Kubeček, Procházka (46. Pekař), Vrána, Hanzelka, Holásek, Bednář (85. Schvarz), Smítal (83. Malenda), Katsumasa (81. Doubrava), Blahůšek (65. Liška), Jíša. Trenér: Petr Máčala.

Ústí: Urbášek – Bezděk, Sencovici Pavel, Pančochář, Šnejdrla (16. Váňa, 76. Zbruž) – Černotský, Holoubek (87. Kryzan), Radim Žingor ml., Sencovici Patrik – Orava, Vladík. Trenér: Radim Žingor.

Ondřej Kašlík