Kvalitu soupeře ze soutěže o dvě třídy níže uznal i kouč A-týmu 1. HFK Olomouc Vlastimil Palička.

„Hráli velice dobře a musím říci, že vyhráli zaslouženě. Z naší strany to bylo nepovedené utkání. Ale to k přípravě patří," prozradil Palička.

Ústečtí šli do vedení až těsně před koncem, když se v 81. minutě trefil Radim Pokorný. I přesto, že Holice disponovala velkým počtem šancí, nedokázala se prosadit. Trenér Radim Žingor vyzdvihl hlavně sprint Jana Pančocháře přes půlku hřiště, který dopomohl Ústí k jedinému gólu utkání.

„Honza doplnil útočníky, když šli dva na dva. Radim Pokorný využil jeho tandem, Honza poslal centr na zadní tyč, kde Luboš Maléř vrátil hlavou zpět do malého vápna a Radim stejnou částí těla přehodil gólmana Muchu" chválil své svěřence Žingor.

Hosté z předměstí Olomouce však nešli do nedělního mače s ideální sestavou. Točili se pouze v třinácti hráčích, navíc po čtvrtečním utkání na půdě Hodonína. Tam svěřenci Vlastimila Paličky zvítězili proti hegemonovi divize D 3:1.

„My jsme neladili na nedělní zápas. Asi nebylo dobré řešení hrát dvě utkání během tří dnů na umělce, kde tělo dostává jinak zabrat než na přírodní trávě. I to je však škola pro naše kluky, bylo to hodně o vůli," trápilo Paličku.

Domácí lodivod pak postrádal dvě klíčové postavy. Ústí scházel Patrik Sencovici, ale i opora týmu Tomáš Orava.

„I když chyběli, tak jsme to vyhráli. Je to pro nás velké plus, že to jde i bez Tomáše," uvedl Radim Žingor.

Jeho svěřenci sehráli během zimní pauzy tři přípravná utkání, vždy proti soupeřům z vyšších soutěží, a pokaždé vyhráli. Přesto kouč Sokola nabádá své mužstvo k opatrnosti a důležité budou výsledky po mistrovských utkáních.

První kolo jarní části čeká Ústí doma již v neděli od 10.00 hodin proti Dolanům. Prozatím vypadá situace na hřišti týmu z Hranicka nadějně.

„Dokonce jsme ho i nalajnovali, udělali jsme brigádičku. Akorát se to musí ještě trochu poválet a prostříhat, ale jinak je tráva hratelná. Doufám, že nebude pršet," přiblížil Radim Žingor.

Jeho svěřenci nyní vedou krajský přebor a do jarní části vstupují z prvního místa tabulky s osmatřiceti body. Disponují tak náskokem čtyř bodů na druhé Velké Losiny. Vyvstává tak otázka, zdali se Ústečtí pokusí bojovat o postup do divize.

„Někdo říká, že by chtěl postup, někdo zase, že je to zbytečné. Vypadá že, se půjde od zápasu k zápasu a podle toho se uvidí," přemýšlel kouč Žingor. Dle něj však největší ambici dostat se nahoru projeví v průběhu zbytku sezony jiný celek.

„Podle mě je největší aspirant na postup určitě Šternberk," uzavřel Radim Žingor.

TJ Sokol Ústí – 1. HFK Olomouc A 1:0 (0:0)

Branka: 81. Pokorný
Ústí: Urbášek - Bezděk, Pavel Sencovici, Smolka (73. Zagol), Zagol (46. Šnejdrla) - Černotský (60. Vladik), Pančochář, Holoubek, Radim Žingor ml. (60. Škarupa) - Maléř (86. Kádě), Pokorný. Trenéři: Radim Žingor, Josef Velocha.
1. HFK OLOMOUC A: Mucha - Wolf, Horka, Řehák, Vedral (50. Vodička) - Buček, Weinlich, Žák, Marek (65. Havlas), Pyclík – Krejčí. Trenér: Vlastimil Palička.