Domácí hráči měli po středečním neúspěchu co odčiňovat, a to se jim také povedlo, vyhráli jednoznačně 4:0.

Už od úvodních minut bylo jasné, kdo bude mít v zápase navrch. A byli to právě ústečtí fotbalisté. Oba týmy ovšem v tabulce figurují ve spodní polovině, a tak se dal očekávat vyrovnaný zápas.

Útočníci domácího Sokola se zpočátku duelu několikrát objevili v nebezpečné vzdálenosti před brankou gólmana hostí, ale bez užitku. Nakonec se jim vyplatila trpělivost.

Šťastnou nohu měl nejprve při centru Páleník – 1:0. Jeho gól šest minut před přestávkou jakoby nakopl celý tým, neboť o pouhé tři minuty později míč do brány doslova dotlačil po standardní situaci Pavel Sencovici.

„Ve srovnání s naším minulým zápasem jsem od začátku viděl velký rozdíl. Bylo tam nasazení, bojovnost. Hlavní je, že se nám dařilo tvořit si šance," okomentoval utkání Zdeněk Hoffmann, trenér TJ Sokol Ústí.

Ten od zápasu s Hněvotínem udělal dvě důležité změny v sestavě, které, jak se ukázalo, se osvědčily.

Po přestávce domácí pokračovali v tlaku a Troubky se dostávaly na útočnou polovinu hřiště spíše ojediněle.

Snahu domácích posléze zužitkoval brankou ještě Pokorný – 3:0. Ta vnesla na ústeckou lavičku klid a jistotu bodového zisku.

V poslední desetiminutovce přidal poslední gól do sítě Troubek Škařupa. Na druhé straně hostům se nepodařilo ani jednou přímo vystřelit na bránu.

„Myslím si, že z naší strany je to naprosto zasloužené vítězství. Hráli jsme více zezadu, chtěli jsme udržet co nejdéle balón v útoku, což se nám dařilo a pramenily z toho šance," hodnotil dále spokojený Hoffmann. Na rozdíl od něj radostí rozhodně nezářil asistent trenéra FK Troubky.

„Předvedli jsme výkon, který se do krajského přeboru vůbec nehodí. Soupeř vyhrál zaslouženě," uznal Pavel Němčák.

„Nefungovala nám středová záloha, nedokázali jsme si přihrát a vůbec jsme nebojovali," dodal.

„Soupeři v tabulce pod námi naštěstí také prohrávají. I přesto se musíme soustředit na dva domácí zápasy, které nás teď čekají. V obou chceme zabodovat naplno," vyjádřil se asistent trenéra Troubek Němčák.

TJ Sokol Ústí – FK Troubky 4:0 (2:0)

Branky: 39. Páleník, 42. Pav. Sencovici, 79. Pokorný, 83. Škařupa

Rozhodčí: Boháč – Slota, Křepský. Žluté karty: Obrtel, R.Haviernik (oba Troubky). Diváků: 150.

Ústí: Zeman – Černotský, Pav. Sencovici, Plesník, Zvirinský (77. Bagar) – Škařupa (88. Juga), Skácel, Páleník, Ševčík – Pokorný, Pat. Sencovici (86. Staněk). Trenér: Zdeněk Hoffmann.

Troubky: Sohlich – Vala, Stoklásek, Pospíšil, Obrtel – Ticháček (46. J. Haviernik), R. Haviernik, Němčák, Jakubec, Nemrava (75. Petráš) – Benýšek. Trenér: Lumír Stoklásek.