Do první šance se dostaly domácí Určice - Vodák svým pokusem protáhl gólmana Berkopfa. Na druhé straně hřiště vyzkoušel Páleník pozornost brankáře Nejezchleba.

Stav zůstával nerozhodný až do čtyřicáté minuty. Po standardní situaci využil zmatku v obraně domácích Ševčík a pokořil Nejezchleba. Do šaten se tedy odcházelo za nečekaného skóre 0:1 pro Ústí.

V 51. minutě se vydal do útoku Los, který s pomocí Hochmana připravil první domácí branku pro Bokůvku - 1:1.

K vidění byly zajímavé okamžiky na obou stranách. V šedesáté minutě využil domácí gólman své výšky, když vytáhl z brány téměř jistou gól.

Domácí se nenechali zahanbit a Los trefil břevno. Na druhé straně útočník Žoch ještě nastřelil brankáře Nejezchlebu. Výsledek 1:1 se už ale nezměnil. Ústí tak vybojovalo na hřišti favorita cenný bod.

„Celkově to byla zasloužená remíza. V první části bylo Ústí víc u balonu, bylo nebezpečnější a ve druhé část tomu bylo naopak. Sice jsme hráli doma, ale z tohoto utkání je pro nás bod cenný. Máme další zápas bez prohry," ohodnotil nedělní duel trenér Určic Evžen Kučera.

„Přijeli jsme na první tým. Měli jsme respekt, ale naši kluci odehráli zápas po taktické stránce výborně. Ten jediný inkasovaný gól byl spíš po naší chybě. Nastřelili jsme rovněž dvě břevna. Každopádně na sebe narazily dva zkušené týmy, a bylo to vidět. Remíza s vedoucím celkem se musí cenit," pochvaloval si trenér hostů Zdeněk Hoffman.

TJ Sokol Určice – TJ Sokol Ústí 1:1 (0:1)

Branky: 51. Bokůvka – 40. Ševčík.

Rozhodčí: Vičař – Kopecký, Boháč. ŽK: Matoušek, Hochman, Los – Palacký, Ševčík, Bagar. Diváků: 150.

Určice: Nejezchleb – Petržela, Vaněk, Peka, Javořík – Matoušek, Bokůvka, Holly (87. Halouzka), Hochman – Los, Vodák. Trenér: Evžen Kučera.

Ústí: Berkopf – Pav. Senkovici, Palacký, Pančochář, Pat. Senkovici – Škařupa, Skácel, Páleník, Plesník – Ševčík (73. Bagar), Žoch. Trenér: Zdeněk Hoffman.

V neděli se ústečtí hráči mohou pokusit zabojovat o další body. Od 14.30 se představí na hřišti průběžně desátých Želatovic. (hor)