Utkání se hranickým nevydařilo. Domácí se prezentovali slušně organizovanou obrannou činností s dlouhými nákopy na hbité útočníky. Ty doplňovali nabíhající krajní hráči ze záložní řady. O výsledku utkání rozhodlo úvodních 25. minut a střelecké schopnosti domácího Plánky.

V jedenácté minutě se na šestnáctce dostal k míči již zmíněný hráč a pohotovou střelou nedal brankáři hostí šanci – 1:0. Ve 25. minutě opět čtyřiatřicetiletý Plánka nemeškal a střelou z první skóroval podruhé. A když byl ve třicáté minutě za faul po druhé žluté kartě vyloučen hranický obránce Pančochář, bylo zřejmé, že o výsledku je rozhodnuto.

Hosté měli sice takřka po celou dobu utkání míč častěji u nohou, avšak nedokázali výrazněji ohrozit branku soupeře. Když vystřelili, tak z uctivé vzdálenosti. Právě v pohotovosti a zakončování byl asi největší problém hostů. Bylo zdlouhavé a tím neefektivní.

„Je to obrovská škoda, protože soupeř nebyl až tak kvalitní. Avšak pohotovost v zakončování zkušeného útočníka domácích a organizační schopnosti neméně zkušeného středního obránce Mikuly rozhodly o výsledku utkání. Naši hráči se sice snažili, ale chyběl do útočné fáze moment překvapení a to bylo na hřišti širokém pouze 54 metrů špatně. Navíc v úvodu utkání dostali hráči soupeře příliš mnoho prostoru pro zakončení,“ řekli Lubomír Kubica a Radek Průcha, trenéři praženého celku.

Velké Karlovice – SK Hranice 2:0 (0:0)

Sestava SK Hranice: Majer – Bočan, Král, Richter, Pančochář – Modelský, Anastazovský (78. Kufa), Málek, Ferenc – Machač (36. Bušina), Dohnal (46. Vavřík).

(skH)