Navíc, když je ještě druhý den v létě přes třicet stupňů, na trávník paří sluníčko, tak to většinou moc nejde. A co hůř, když je naplánovaná velká veselka v den zápasu. Například svatba spoluhráče či velkého kamaráda a věrného fanouška.

Takovou událost zažili ve Střelicích, které hrají olomoucký okresní přebor. Bývalý hráč Sokolu, věrný fanoušek, který jezdí podporovat na každý zápas a také velký kamarád nejen fotbalistů, ale také lidí z vedení či výboru.

Václav Klajbl měl svatbu v roce 2019 v den, kdy Střelice měly naplánovaný zápas 4. kola II. třídy v Nákle. Nešlo sice o veselku, která by se měla odehrávat přímo na hřišti, jako tomu bylo v seriálu Okresní přebor, ale na listu pozvaných hostů byla hned šestice plejerů, kteří v té době patřili na soupisku Sokolu. Většina z nich navíc patřila do základu.

Fanynka Střelic Michaela Málková se svým manželem a fotbalistou Střelic Václavem Málkem
Fanynka Střelic: Začalo to jako kompromis, postupně se stal fotbal mým koníčkem

„Navíc tam bylo ještě spousta kluků, se kterými jsem hrával, ale už s fotbalem skončili,“ řekl Václav Klajbl.

Šest hráčů sice není úplně tak vysoké číslo, ale všichni, kdo hrají nižší soutěže, dají za pravdu, že bez tolika hráčů je velice těžké zápas odehrát.

A tak se Střelice domluvili s Náklem o přeložení duelu ze soboty na neděli. Ani to však nebylo pro šestici hráčů ideální, protože je ze svatby kamaráda se nechystali kvůli utkání nikterak brzy domů, což je na této úrovni zcela pochopitelné.

Po svatbě, na které juchali dlouho do noci, naskočili v srpnu na půdě týmu, který měl po třech duelech pět bodů, Střelice měly čtyři.

Tereza Worková s partnerem Davidem na fotbalovém hřišti v Záblatí.
Fotbalisté? Jsou jako děti, říká správkyně v Záblatí, která se na hřišti vdávala

„Bylo to peklo. Sice jsme hráli asi až v pět, ale bylo přes třicet stupňů,“ přiznal jeden z hráčů a dokonce svědek ženicha Václav Málek.

Jenže na hřišti nebylo poznat, že by někdo den před špílem porušil životosprávu.

Poločas 0:0, ale konec 0:1 pro Střelice. Z oslavenců se sice nikdo do kolonky střelců nezapsal, ale pro ně bylo vítězství, že zápas zvládli odehrát, nikomu se nic nestalo a tři body byly velké plus, které znásobily radost z úspěchu kamaráda z předešlého dne.

Členové TJ Postřelmov. Vpravo nahoře sekretář Ondřej Panák
„Postřelmovský Ludva“ - na závěrečné prezentace. Peníze nezpronevěřuji, směje se

„Zastavil mě pak jeden fanoušek, plácal mě po ramenou a říkal, oni vyhráli jenom kvůli tobě,“ vzpomínal Václav Klajbl s úsměvem.

A Střelice to jakoby nakoplo, protože i další týden porazily silného soupeře. Odnesly to Přáslavice, které měly v tu chvíli devět bodů.

Je jen škoda, že tento příběh i zápas byly nakonec naprosto nepodstatné, protože se odehrála jen podzimní část. Tu jarní totiž přerušil covid…

Ilustrační foto
Pokuty ve fotbale: Ublinknutí v autobuse za kilo!