Batátové lívance

Budeme potřebovat:

  • 200 g batátů
  • 200 ml ovesného mléka
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 čajová lžička cejlonské skořice
  • kokosový olej pro potření pánve
Škvarkové pagáče
Vyzkoušejte škvarkové pagáče. Zabodují u rodinného stolu i u návštěvy

Postup:

1. Batáty oloupeme, nakrájíme a připravíme do změknutí v páře.

2. Změklé batáty rozmačkáme vidličkou.

3. Přidáme mouku, ovesné mléko, med a skořici. Ze surovin vypracujeme tužší těsto.

4. Pánev potřeme kokosovým olejem, rozehřejeme a z těsta vytvarujeme lívance, které opečeme z obou stran.

5. Lívance můžeme podávat s dětskou výživou, bílým jogurtem, ořechovým máslem, džemem nebo s ovocem. Chutnají také výborně samotné.

Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.