Připravte si doma na oběd Butter Chicken jako z restaurace. O recept se s námi dělí brněnské trendy bistro 4pokoje, kde si indické kuře můžete dát v tomto týdnu na polední menu.
K přípravě obědu pro celou rodinu potřebujete:
-
maso
- 1 kg kuřecích stehenních řízků
-
marináda
- 4 lžíce citronové šťávy
- 4 stroužky česneku
- 4 cm zázvoru
- 2 lžíce koření garam masala
- 6 lžic řeckého jogurtu
-
omáčka
- 3 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 1,5 lžíce koření garam masala
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 lžičky sladké papriky
- půl lžičky kurkumy
- špetka skořice
- 400 ml drcených rajčat
- 350 ml smetany
- 2 lžíce másla
Postup:
Nejdříve si připravte marinádu. Česnek, nakrájený zázvor a citronovou šťávu rozmixujte na pastu v Thermomixu, nebo podrťte v hmoždíři. Přidejte jogurt a garam masalu.
Kuřecí stehenní řízky očistěte, naporcujte na kostky a marinujte alespoň hodinu, nejlépe však přes noc.
Marinované maso položte na plech a zprudka zatáhněte v troubě na 200 stupňů. Postačí 7 minut, poté ho promíchejte a pečte dalších 5 minut.
V hrnci na másle dozlatova orestujte cibuli. Přidejte česnek a koření a lehce zarestujte. Přidejte drcená rajčata, smetanu, a směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Zamixujte do ní i zbytek másla a případně ještě dochuťte.
Nakonec do omáčky vložte maso a chvíli lehce provařte.
Butter Chicken můžete servírovat s rýží, kuskusem, bulgurem, pita chlebem nebo plackami naan. Hotový pokrm ozdobte jarní cibulkou, chilli papričkou, a pokud jej máte rádi, tak i koriandrem.