Rýže s kuřecím masem
Budeme potřebovat:
cca 700 g kuřecích prsou
1 vejce
1 stroužek česneku (lze vynechat)
2 lžičky kari koření
2 lžíce sójové omáčky
2 lžičky bramborového škrobu
sůl
řepkový olej
rýže
oblíbená zelenina
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme přes vlákna na nudličky či menší kousky. V misce smícháme vajíčko, kari koření, sojovku, škrob, prolisovaný česnek, dvě lžíce oleje a špetku soli. Přidáme maso a vše promícháme tak, aby byly všechny kousky obaleny marinádou ze všech stran.
Uzavřeme a necháme do druhého dne přikryté v lednici. Poté opékáme na rozpálené pánvi s rostlinným olejem, pak na lehce stáhnutém plameni. Dávám vyšší vrstvu oleje, kterou pak sliji a maso dám na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk, ale klasicky můžete dát jen trochu a nakonec smíchat ještě se zeleninou. Podáváme s rýží, oblíbenou zeleninou, případně můžete ještě dodat sezamové semínko.
Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.