Ve druhém dějství se hranickým hokejistům opět nedařilo v koncovce a domácí po zásluze otevřeli skóre utkání po střele od modré čáry. Ve třetí třetině Hranice zvýšily aktivitu a dokázaly pět minut před sirénou vyrovnat, když z obrany vyslal kolmici obránce Radim Motloch na najíždějícího Petra Vanducha, který svůj nájezd zakončil blafákem do bekhendu. Dle pravidel zápasů následovaly penalty, ve kterých byli úspěšnější domácí, když nájezdy Hranic neproměnili R. Částečka ml., P. Vanduch ml., L. Prvý a L. Hlavinka.

Vzhledem k tomu, že první finálové utkání vyhrály Hranice 3:1, bylo nařízeno deset minut nastavení, aby se rozhodlo o celkovém vítězi soutěže AHL3. Hned na začátku zmrazili domácí hranické hokejisty střelou do odkryté brány a v další části už nikdo ze zaplněné tribuny nevěřil, že by si tým HC Schott nechal vzít své vítězství.

Hranice se ale nevzdaly, do prvního útoku ke zkušenému Staňovi Lipšovi se přiřadili mladíci Roman Částečka ml. a Petr Vanduch ml., což se ukázalo jako klíčové rozhodnutí. Tři minuty před koncem vybojoval u levého mantinelu puk Petr Vanduch, přihrál prudce před bránu na Staňu Lipše, který pohotově zakončil a srovnal na 1:1. Drama pokračovalo a půl minuty před koncem se rozhodlo, když z obrany vyslal Petr Vanduch přesnou přihrávku na najíždějícího Romana Částečku ml., který své sólo zakončil blafákem do bekhendu a rozhodl, že celkovým vítězem soutěže AHL 3 se stal celek HC Hranice.

HC Hranice – HC SCHOTT 1:2 SN (0:0, 0:1, 1:0, 0:1), 10 min. prodloužení 2:1

HC Hranice: Tomáš Bonk – Roman Částečka st., Jan Peroutka, Radim Motloch, Lubomír Prvý, Jiří Tomeček, Miroslav Šíra, Ivo Psota, Stanislav Lipš, Libor Hlavinka, Petr Vanduch ml., Roman Částečka ml.

Branky a asistence Hranic: P. Vanduch 1+2, S. Lipš 1+0, R. Částečka ml. 1+0, R. Motloch 0+1.

Ve druhém finálovém utkání soutěže AHL 2 vyhráli za podpory zaplněné tribuny fanoušků Rakova hokejisté HC PINK Panthers Rakov nad týmem LH Sports 3:0 a v následném prodloužení 1:0 a po zásluze se stali vítězi této soutěže. Branky Rakova dali Pala 2, Hanzlíček a Baďura. (pv)