Předchozí
1 z 6
Další

Radek Jaroš

58 let, Nové Město na Moravě, horolezec

Radek Jaroš, himalájský horolezec, Nové Město na Moravě.Radek JarošZdroj: Deník

Abych pravdu řekl, nejraději jím doma. Co můžu, rád si udělám sám. Ale pokud bych měl doporučit nějaké místo v regionu, určitě to bude Statek Blatiny poblíž Sněžného. Nejen že tam skvěle vaří, ale je to krásné místo v mém oblíbeném regionu. Rád ochutnávám různá jejich jídla, zaměřují se především na krajové a domácí menu.

Markéta Hejkalová

61 let, spisovatelka a ředitelka 32. Podzimního knižního veletrhu, Havlíčkův Brod

Markéta Hejkalová, 61 let, spisovatelka a ředitelka Podzimního knižního veletrhu, Havlíčkův Brod.Markéta HejkalováZdroj: Deník

V Havlíčkově Brodě chodím občas na oběd či na večeři ke Zlatému lvu, na Ostrov nebo k Samovi. Všude vaří dobře, ale v poslední době jsem si nejvíc oblíbila indickou restauraci Taste of India na náměstí, je tam výborné jídlo i milá obsluha.

Miroslav Marek

59 let, prezident Agentury Dobrý den, Pelhřimov

Miroslav Marek, 59 let, prezident Agentury Dobrý den, Pelhřimov.Miroslav MarekZdroj: Deník

K nám do kuchyně! Tam to vždycky krásně voní a výborně chutná, ale vím, na co se ptáte! Takže pokud do restaurace, půjdu rád tam, kde bych našel klasickou českou kuchyni. Třeba do restaurace Na Čtyrce na pelhřimovském náměstí. Myslím, že není nad vepřo-knedlo-zelo a podobné perly. A snah přiblížit se cizím gastronomiím už bylo dost.

Marek Buš

57 let, kastelán, varhaník, zámek Náměšť nad Oslavou

Marek Buš, kastelán na zámku Náměšť nad Oslavou, varhaník.Marek BušZdroj: Deník

U mě je to jednoduché. Nejraději chodím na jídlo domů, protože manželka skvěle vaří. Ale pokud jedeme na naši milovanou Šumavu, tak máme oblíbených několik hospůdek, kam se rádi vracíme na skvělé jídlo. O dovolené přece nenechám manželku vařit! Nevím, zda to není zjevná reklama, ale nejlépe připravené speciality z hovězího masa z vlastního chovu nabízí Hospůdka u Štěpána ve Vojeticích. Toto místo nesmíme nikdy minout.

Vladimíra Valová

43 let, spisovatelka, Třebíč

Vladimíra Valová, spisovatelka, Třebíč.Vladimíra ValováZdroj: Deník

Nechodím ani tak na jídlo, jako spíš pro jídlo. Relativně nový podnik Kulinárium Food Point Třebíč mě v nejlepším slova smyslu dostal tím, že jedno z menu na jídelním lístku je každý den vegetariánské. A jídla jsou to originální, barevná, pestrá a samozřejmě hlavně chutná… a k tomu vynikající polévka. Geniální!

Jana Štefánková

48 let, specialistka komunikace, zastupitelka obce, sokolka, Třebíč

Jana Štefánková, specialistka komunikace a zastupitelka Rokytnice.Jana ŠtefánkováZdroj: Deník

Jsem vegetariánka, tak si nejvíc pochutnám ve Vege Bistru v židovské čtvrti v Třebíči. Jen je škoda, že otevírací doba je ve všední dny pouze do tří hodin odpoledne, mám tedy šanci pouze o víkendech. Druhá příjemná volba pro kávu, drobnou mlsku nebo snack je nedaleko v Nature Spot za řekou. A velmi příjemná restaurace, kam ráda zamířím s přáteli, je Pizzeria La Fabrika na Karlově náměstí. Točí tam mé oblíbené pivo Bernard a dělají výbornou pizzu, navíc obsluhuje pohodový personál.