Zpěv sopranistky Jany Šelleové, doprovázený harfenistkou Anastázií Tomečkovou a houslistkou Milenou Melicharovou, zanechal v posluchačích hluboký hudební zážitek.

Sobotní koncert si nenechaly ujít všechny generace, což potěšilo i samotné umělkyně. Celkovou atmosféru však umocnila i skvělá akustika chrámového prostředí.

„Hrála jsem tady i před rokem a už tehdy jsem si všimla té vynikající akustiky. Ráda bych si promluvila s nějakým architektem, protože by mě skutečně zajímalo, čím je tato akustika tak mimořádná. Dokonce se v tom skryjí i nějaké ty chybičky," libovala si harfenistka Anastázie Tomečková.

Jak potvrdila, akustika má na celkový dojem hudebníka z koncertu obrovský vliv.

„Když slyšíme, že se nám hudba krásně ozývá a zvuk sám stoupá nahoru, je to pro nás krásný pocit," podotkla harfenistka, která na nástroj o šestačtyřiceti strunách hraje už od studií na konzervatoři.

„Hlásila jsem se tehdy sice na flétnu, ale nakonec jsem se dostala k harfě. Naštěstí mě ten nástroj chytil natolik, že jsem se mu začala věnovat naplno," dodala.

Kulturní výbor v Malhoticích uspořádal koncert s názvem Harfa andělům již podruhé a vše nasvědčuje započaté tradici.

„Loňský koncert nebyl adventní, ale vánoční a proběhl jen v podání zpěvu a harfy. Letos byl tedy doplněn o housle. Myslím, že za rok by se vystoupení mohlo uskutečnit znovu. Dělá nám radost, že lidé o něj projevují zájem," sdělila zastupitelka obce Jana Zamazalová.

Místostarosta Malhotic Julius Albínyi doplnil, že tradice hudebních vystoupení v kapli by se mohla týkat nejen vánočních svátků, ale i Velikonoc.

„O Velikonocích tady vystoupil sbor Cantabille se sbormistryní Markétou Láskovou a doufáme, že se to povede domluvit i pro příští rok. Chtěli bychom takto prostřídat komorní soubor a velký orchestr s doprovodem," prozradil plány místostarosta.