Letos čtyřicetiletý hranický rodák, jenž už má ve své sbírce i hudební ceny Anděl a Apollo, představil fanouškům hity ze svého staršího, ale i nového alba s názvem Morphosis. A došlo také na symbolický křest této nové desky.

„Hudba Borise Carloffa určitě nechytne každého, rozhodně není mainstreamová. Já jsem ale byla z koncertu úplně nadšená. Strhly mě i fantastické projekce, díky kterým mohl posluchač získat dojem, že vůbec nesedí v divadle," uvedla jedna z návštěvnic pondělního hudebního představení Martina Černá.

Také songy z dřívější desky The Escapist, za které muzikant zmíněná prestižní ocenění získal, si vysloužily bouřlivý aplaus návštěvníků.

„Myslela jsem, že hudba z jeho starší desky bude znít depresivněji, ale tak tomu určitě nebylo. Čiší z ní obrovská energie," dodala Martina Černá s tím, že také hudební doprovod dalších čtyř aktérů na pódiu snesl ta nejpřísnější kritéria. Hudební producent a skladatel Boris Carloff se v muzice zaměřuje na elektroniku, rock a jazz. Koncert v Hranicích se uskutečnil ve spojitosti s celorepublikovým turné po devíti městech.