Jak dlouho už Vaše divadlo působí a kolik divadelních her odehrálo?
Divadlo Ventyl v Hranicích a širokém okolí působí od roku 2013. Do této chvíle uvedlo čtyři hry komediálního charakteru s celkovým počtem 115 představení, a to číslo stále roste. Pro loňskou novinku Dva nahatý chlapi je nasmlouváno dalších osm repríz. Pro připravovanou komedii Dokud nás milenky nerozdělí je v plánu pro sezónu 2017-2018 okolo patnácti repríz.

Kolik času zabere takovou hru nacvičit? Jak často zkoušíte?
Samotný nácvik hry trvá tři až čtyři měsíce, celková příprava pak kolem roku. Zkoušíme podle potřeby dvakrát i třikrát týdně. Začíná se čtenými, pokračuje dělenými a končí se hranými zkouškami, kdy se to „jede celé“.

O čem je ve zkratce divadelní hra Dokud nás milenky nerozdělí?
Děj situační komedie žádaného francouzského autora Erica Assouse nás zavede do manželství Francise a Rosalie. Právě vdávají dceru a ne náhodou se provalí, že hlava rodiny má milenku! A i přes jeho nenadálé snahy ukončit svůj románek a zachránit rodinu, kolem něj jako miny vybuchují další a další prohřešky, tedy další a další milostné aférky. Celá rodina se ocitá v komickém zmatku, Francise při každé snaze o nápravu postihuje další katastrofa, Rosalie vrací odvetný úder, dceři se za podivných okolností hroutí manželství a další postavy celý děj ještě dál humorně zamotávají.

Jaká představení od Vás můžeme čekat dále?
V současné době jsou rozpracovány další dvě hry, které, pokud se je vůbec podaří v rozumném časovém horizontu realizovat, můžou být, bez příchodu nových posil na delší dobu posledními komediemi.

V Gotickém sále Staré radnice se otevřely veřejnosti hned dvě výstavy - Plnou parou vpřed a Vlaky na fotkách.
Jsme tak trochu železniční národ, říká fotograf Miroslav Volek
MHD v Hranicích. Ilustrační foto
Hranice se stanou první městem v Evropě s plně elektrifikovanou dopravou