„Francouzská novinka na české divadelní scéně Dokud nás milenky nerozdělí je pro diváky velkým tahákem. Po vyprodané české premiéře se v Hranicích vyprodala přidaná 1. repríza, následně, na zájezdových představeních, bylo plno i na dalších dvou,“ prozradil šéf divadelního spolku Ventyl Kamil Štoncer.

V novém roce divadelní soubor veřejnost o svá představení rozhodně neochudí. Ba naopak, již v lednu vyrazí na prkna přerovského měšťáku.

„Po vánoční přestávce se na Milenky můžou těšit i diváci v Přerově, v Městském domě je zahrajeme v úterý 9. ledna,“ doplnil Kamil Štroncer. V Přerově se tak Ventyl představí již podruhé.

Starosta Hranic Jiří Kudláček
Hranice schválily rozpočet. Na investice půjde 113 milionů

Návrat domů

V sobotu 13. ledna se soubor vrátí zpět na domácí scénu, aby odehrál další přídavek, a navázal tak na úspěch minulé sezony, kdy rovněž v české premiéře uvedl a třikrát zde zahrál Dva nahatý chlapy.

„Předpokládáme, že rekord v návštěvnosti, více jak tisíc diváků, bude pokořen,“ odhadl šéf souboru.

Poprvé se s divadelním představením představí Ventyl ve středu 24. ledna ve velkém sále Kulturního zařízení ve Valašském Meziříčí.

„Zde se mohou příchozí těšit již na jednatřicátou reprízu divácky úspěšné francouzské komedie Dva nahatý chlapi, kterou do této chvíle vidělo na čtyři tisíce diváků například v Olomouci, Vsetíně, Štramberku, Frýdlantu nad Ostravicí, Fulneku i dalších městech a obcích,“ uzavřel Kamil Štroncer. (job)

Ilustrační foto
Za popelnice budou v Hranicích dál platit i miminka. Osvobození neprošlo

Divadlo Ventyl oficiálně vzniklo 24. dubna 2013. Zázemí soubor našel, ve spolupráci se Sokolem, v hranické sokolovně, která je, s kapacitou hlediště i více než 400 diváků, domácí scénou. Pomáhá jim Osadní výbor Drahotuše i řada příznivců. Do povědomí veřejnosti se divadelní soubor dostal poprvé 16. listopadu 2013 ve Velké, kde zahrál inscenaci Oscara Wildea Jak je důležité míti Filipa.