Všem příchozím, kteří se slavnostní vernisáže zúčastnili, se tak v obrazech i vlastními slovy pokusil přiblížit život v zemi, která je odlišná svými zvyky, mentalitou lidí i okolním prostředím.

„Smyslem této výstavy není předkládat veřejnosti umělecká díla či vytvářet nějaké super kombinované kompozice, nýbrž ukázat skutečnost jordánské krajiny. Samozřejmě to není ani nemůže být komplexní. Možná jsou některá místa ještě hezčí, ale to už je věc pohledu na svět," přiblížil autor výstavy.

Samotnou výstavu považuje za cestovního průvodce do země, kterou kvůli vzdálenosti nemůže navštívit úplně každý.

„Jordánsko – země skal a pouští, kterými kráčela historie," tak popsal autor výstavy zemi, ve které se na jaře 2009 pohyboval.

„Není to ani tak o životě místních lidí, to by bylo na úplně jinou výstavu. Faktem ale je, že Jordánci jsou velmi milí lidé, které rozhodně nerozhodí, když zajedete autem do jednosměrky. Což v bludišti arabských čtvrtí není problém," nastínil jedno z úskalí na Blízkém východě fotograf, který se v Hranicích již před třemi lety představil s výstavou o krásách Islandu.

„Každý cestovatel zná to neustálé nutkání vidět další a další krásy naší planety Země," vyzradil autor výstavy, která bude na hranickém zámku k vidění až do 1. června, důvody dalších expedic.

Letos osmapadesátiletý muž, jehož snem je jednou navštívit Nový Zéland, je velkým cestovatelem a vyznavačem dobrodružství. Už při studiu na vysoké škole v Žilině poznal svou životní lásku, kterou jsou hory.

Nejprve navštěvoval slovenská pohoří, postupně i ta vzdálenější. Postupně procestoval Transylvánské Alpy, Kavkaz, byl i na bulharském Pirinu, ve Skandinávii absolvoval i výstup na nejvyšší vrchol Norska Galdhopiggen, zdolával také hory ve Skotsku či Alpy v Rakousku, Švýcarsku, Itálii i Francii.

Je nadšený turista, horolezec či například speleolog, který zachycuje své zážitky na fotoaparát. Nejraději fotí krásy přírody, hor, faunu a flóru a také zajímavá místa v tuzemsku i v cizině.