Na jednom podiu se v tento slavnostní večer sejde řada hudebníků, kteří za dobu existence EXARGEMY ve skupině působili. Hudební fanoušci se tak mohou těšit například na zpěváky Jarka Filgase, Zbyňka „Bobra“ Horáka, nebo Láďu Lyska. „Vystoupí s námi také bývalí kytaristé František Kuřina, Tomáš Janyška, Mirek Březina a jeho bratr, klávesista Pavel,“ poznamenal manažer EXARGEMY  Karel  Holomáč.

Řada fanoušků už toužebně očekává vydání CD Velká Morava. Komponované dílo se totiž  v osmdesátých letech objevilo mezi fanoušky pouze na kazetě a dodnes patří mezi raritní nahrávky. Ve své době přitom Velkou Moravu kritici srovnávali s takovými monotematickými díly jako je například album Powerslave od Iron Maiden. Velká Morava se tak v podobě CD objeví po 24 letech od prvního magnetofonového záznamu, pořízeného na jednom z koncertů Argemy. „Tu kazetu jsem tehdy poslouchal stále dokola. Pak jsem ji půjčil kamarádovi a on mi ji vrátil s roztrhlým páskem. Tak jsem ji slepil a pořídil si další kopii, abych měl alespoň malou jistotu, že o ni nepříjdu. Cédéčko si určitě koupím, ta kazeta má ale pro mě až magický význam, takže ji budu poslouchat také,“ netají se svou vášní pro svou kultovní kapelu Roman Vojtásek z Prostějova, který se na akci do Bzence chystá i s manželkou Evou.  

Kapelu EXARGEMA tvoří, kromě bubeníka Igora Mokroše, bývalí členové skupiny Argema. Kapela v současnosti vystupuje ve složení: Broněk Mikulinec (zpěv), Josef Holomáč (baskytara), Pavel Hulata (kytara), Slávek Borovička (kytara) a již zmíněný Igor Mokroš (bicí). Neodmyslitelným členem uskupení EXARGEMA  je i manažer a textař Karel Holomáč. Další informace a novinky ohledně koncertu mohou fanoušci najít na webových stránkách skupiny www.exargema.cz(poh)