„Je to moje úplně první vernisáž. Už odmala jsem maloval, vždycky jsem k tomu měl sklony. Malování jsem se ale věnoval jen jako koníčku. Když jsem pak měl asi padesát kousků, napadlo mě, že bych je mohl ukázat lidem," řekl mladík, který je absolventem Základní umělecké školy Hranice a později vystudoval také Sklářskou střední školu ve Valašském Meziříčí.

„To, co tady je k vidění, jsem se ale vesměs naučil sám doma. Postupem času jsem se v tom zlepšoval," řekl ke svým začátkům brzy devětadvaceti­letý malíř.

I když v Galerii M+M nechybí ani ztvárnění prvků města Hranic či jeho okolí, krajiny a zátiší, většinu z vystavovaných obrazů tvoří hlavně abstraktní díla.

„Baví mě prostě vyjadřovat své pocity na plátno," doplnil Jakub Čoček, který prý zdědil talent po svém otci.

U každé malířské práce nechybí štítek s cenou, za kterou je možné daný výrobek koupit.

„Ceny vybírám hlavně podle materiálu, protože v případě těch větších obrazů jsem dal zhruba šest set korun právě jen za materiál. Samozřejmě si trošku cením taky své práce," doplnil malíř před slavnostním zahájením výstavy, které za klavírního doprovodu zpestřila písní Hany Hegerové Čerešně matka mladého umělce Dáša Čočková.

Ti, kteří slavnostní vernisáž ve čtvrtek nestihli, mají ještě čas na nápravu. Obrazy v Galerii M+M budou vystaveny až do 31. ledna.