Předplatné divadla je již tradičně rozděleno na dvě skupiny. Ve skupině A hrají představení čtyři, ve skupině B o jedno méně.

„Pomyslným vrcholem předplatitelské skupiny A je představení Koule. Komedie podle skutečné události, která vás zavede do dob Gustava Husáka a do světa státem řízeného dopingu ve sportu, je v hlavní roli s Pavlou Tomicovou,“ představila hru Zuzana Česáková, nová dramaturgyně Divadla na Šantovce.

Zato největší tahák skupiny B je známá Válka Roseových Divadla Příbram.

„Když měl film Válka Roseových v roce 1989 premiéru, způsobil tím poprask a pro většinu z nás zůstává filmové zpracování nebo knižní předloha klasikou,“ uvedla představení Zuzana Česáková.

V příběhu rozvádějících se manželů, kteří spolu bojují o svůj krásný dům, vystřídá filmového Michaela Douglase na prknech olomouckého divadla Michal Dlouhý, v roli jeho ženy obecenstvo uvidí Kateřinu Lojdovou.

Podzimní předplatné si v Divadle na Šantovce lze zakoupit již nyní. Lístky v předprodeji si lze obstarat on-line nebo na pokladně divadla až do 7. září.

Předplatné si zájemci můžou zvolit ze dvou odlišných cenových pásem. Ke vstupenkám náleží i bonusy včetně voucheru v ceně 300 korun do restaurace LOBSTER Family. (sul)

Hrad Bouzov
Na hrad Bouzov jezdí nová autobusová linka
Dolní Moravě vévodí největší mamutí atrakce na světě.
Na Dolní Moravě vyrostl největší mamut na světě. Co je uvnitř?

Skupina A

KOULE
(Klicperovo divadlo)

KouleZdroj: archiv Divadla na Šantovce
Divadelní rozšířená podoba původně rozhlasové hry, která po svém uvedení rozpoutala doslova mediální smršť. Hra s podtitulem „Příběh vrhačky“ je tragikomickým fiktivním portrétem zestárlé československé těžké atletky Mileny, která lásce ke sportu obětovala všechno, i když ji stát s totalitním režimem nutil užívat doping, rozhodoval o účasti na závodech v zahraničí, vybíral jí přátele a zbavil soukromí.
Hrají: Pavla Tomicová, Zora Vlachařová-Poulová a další

TITANIC
(Divadlo Kalich)

TitanicZdroj: archiv Divadla na Šantovce
Komedie pro dva herce o nejbezpečnější plavbě všech dob. Jakési duo spekulantů začíná přemýšlet nad osudem Titanicu a rozebírat jeho příběh. Z dialogů se postupně stává divadelní rekonstrukce, herci na sebe berou podoby jednotlivých aktérů událostí. Jsou kapitánem, cestujícími, lodí i ledovcem.
Hrají: Filip Blažek, Miroslav Vladyka

DOKUD NÁS MILENKY NEROZDĚLÍ
(Pantheon production)

Dokud nás milenky nerozdělíZdroj: archiv Divadla na Šantovce
Situační komedie plná zvratů a záměn o tom, kolik milenek je zapotřebí ke zkáze jednoho dlouholetého manželství. Rosálie a Francis rekapitulují své dosavadní manželství a určitě by se shodli na tom, že jsou spolu šťastní, kdyby se právě neprovalilo, že Francis žije dvojí život.
Hrají: Veronika Freimanová, Vladimír Kratina, Jana Bernášková a další

KDOKOLI MŮŽE DĚLAT COKOLI
(Divadlo Ungelt)

Kdokoli může dělat cokoliZdroj: archiv Divadla na Šantovce
Jak si nezoufat, když kolem vás zuří hospodářská krize, vy nemáte žádnou kvalifikaci, zato povinnost uživit dvě děti? Stačí stejně jako Betty MacDonaldová mít podnikavou sestru, svéráznou maminku, milující rodinu a uvěřit, že když jde do tuhého, může opravdu kdokoli dělat cokoli. Unikátní humoristický román, v němž si autorka dokáže dělat legraci z věcí víc než těžkých.
Hrají: Tereza Kostková, Jaromír Nosek, Máša Málková a další

Cena:
1. kategorie 3050 korun
2. kategorie 2650 korun

Skupina B

VÁLKA ROSEOVÝCH
(Divadlo Příbram)

Válka RoseovýchZdroj: archiv Divadla na Šantovce
Černá komedie o rozpadu manželství „bez důvodu“. Barbara a Oliver Roseovi jsou dokonale šťastní. Mají dvě děti, velký dům, všechno je krásné, ale najednou si Barbara usmyslí, že se chce rozvést!
Hrají: Michal Dlouhý, Kateřina Lojdová a další

ZVRHLÁ MARGARET
(A studio Rubín)

Zvrhlá MargaretZdroj: archiv Divadla na Šantovce
Příběh podle skutečné události z divokých časů.
Margaret se topí. Ale ne proto, že by byla zvrácená nebo dokonce hnusná. Jenom měla sex s Peterem. Peter je sice legrační, chytrý a vášnivý hezoun, ale má malý problém. Není totiž člověk!
Hrají: Lenka Krobotová, Václav Neužil

UŽ NIKDY SÁM!
(Divadlo Kalich)

Už nikdy sám!Zdroj: archiv Divadla na Šantovce
Německá hra zabývající se fenoménem dnešní doby, a to osamělostí lidí ve velkoměstech. Poněkud bizarní situaci dnešních singles, kteří se snaží uniknout pocitu osamělosti a najít si někoho, s kým budou sdílet svůj život. Přirozeným způsobem jim to nejde, musí toho docílit promyšleným plánem, dokonce za hranicí zákona.
Hrají: Zuzana Bydžovská, Pavel Liška, Josef Polášek

Cena:
1. kategorie 2150 korun
2. kategorie 1850 korun

Zdroj: Divadlo na Šantovce