Na co se tento rok mohou návštěvníci v rámci Hranické muzejní noci těšit?
Jako obvykle si budou moci prohlédnout výstavy v netradičním světle až do jedenácti hodin. Velice zajímavou podívanou určitě nabídne třeba výstava Otise Lauberta v Synagoze. Tahákem tradičně bývá výstup na radniční věž, na který se mohou lidé objednat a sledovat Hranice za tmy. Celé prázdniny navíc bude věž zavřená, takže se jedná o jednu z mála letošních příležitostí, kdy se na ni vypravit.

Muzejní noc je již v Hranicích tradiční akcí. Přináší letos nějaké novinky?
Díky menší vinotéce na nádvoří Staré radnice letos přineseme návštěvníkům možnost zpříjemnit si výstavu sklenkou vína. Další novinkou je komentovaná prohlídka hranického zámku, kterou bude provázet Vladimír Juračka. Lákadlem této prohlídky je určitě možnost podívat se do hladomorny na služebně městské policie.

Tašky na třídění odpadu. Ilustrační foto
Město Hranice rozdá do domácnosti tisíce tašek na třídění odpadu

Při pohledu do programu můžeme opět najít také celou řadu hudebních vystoupení.
Je to tak. Jako tradičně Hranickou muzejní noc odstartují trubači Střední lesnické školy v Hranicích svým vystoupením na věži. Lětošní osvěžení jistě nabídne sbor Add Gospel z Přerova, se svou gospelovou muzikou ovlivněnou nejnovějšími hudebními trendy. Tradičně se představí také hranický sbor Cantabile a chybět nebude ani olomoucký Dixieland Jazz Band.

Bývá o tuto akci v našem městě velký zájem?
Muzejní noc a Dny evropského dědictví jsou určitě největší akce, které muzeum pořádá. Nejen co se programu týče, ale právě i pokud jde o návštěvnost.

autor: David Král

Šestnáctiletý Kryštof Janáček z Hranic si z mezinárodní talentové soutěže Talent Awards vyzpíval dvě první místa. Zabodoval také ve Zlatém pásmu v celostátní pěvecké soutěži s mezinárodní účastí Novácký talent, kde se stal Laureátem 12. ročníku.
Zpěv, saxofon, tanec a ještě herectví? To vše zvládá šestnáctiletý Kryštof
Porotu nejvíc zaujala Indiánská svačinka týmu Veselý kovboj, který pohostil členy Policie ČR v Hranicích
Školačky z Drahotuš jsou ve finále kuchařské soutěže. Chystají "zdravou flákotu"