Během hodiny a půl trvajícího vystoupení přibližně čtyřiceti účinkujících zazněla řada valašských i lašských lidových koled.

Samozřejmě nechyběly ani koledy notoricky známé a při závěrečné písni Narodil se Kristus Pán už zpíval prakticky celý kostel.

Zvuky cimbálu, houslí či violoncella a sborový zpěv zůstávaly v uších spokojených posluchačů jistě ještě dlouho po ukončení programu.

„Bylo to moc pěkné. Když už tady během Vánoc takový koncert byl, ráda jsem si ho přišla poslechnout. Byla jsem letos i na koncertu v Lešné, kde účinkoval zase smíšený sbor z Valašského Meziříčí a i ten byl velice pěkný," řekla po koncertu jedna z jeho návštěvnic Milada Váňová.

A spokojenost vládla na obou stranách.

„Jsem úplně nadšená. Je tady impozantní prostor a výborná atmosféra. Je znát, že jsou tady dobří lidé. S tolika posluchači jsme ani nepočítali, i když z minulosti víme, že tady je kulturní publikum," svěřila své nejčerstvější dojmy bezprostředně po konci programu jedna z vedoucích „Ondráše" Eva Polášková.

Pro tento pěvecký sbor bylo účinkování na koncertu s názvem „Nad horama vyšla hvězda" v Hustopečích nad Bečvou završením kalendářního roku.

„Účinkovali jsme v rámci několika adventních koncertů, další vystoupení jsou v plánu v novém roce. Nyní jsme v podstatě zopakovali pásmo z minulého roku, takže příprava už nevyžadovala tolik času," uzavřela Eva Polášková.