Rockový festival zprostředkuje zábavu pro celou rodinu. Letos poprvé dorazí na akci také zahraniční hosti, slovenská skupina Horkýže Slíže, která se stala bezpochyby hlavním lákadlem.

Program odstartuje ve 13 hodin studentský pop-punkový band z Bruntálska Donaha, na pódiu se pak vystřídá dalších osm českých a slovenských kapel. Na své si přijdou fanoušci rocku, rock'n'rollu, metalu, popu i punku.

„Tento ročník jsme pojali mnohem více rockově. Předchozí ročníky byly více multižánrové, ale letos jsme tomu chtěli pořádně šlápnout na krk," uvedl pořadatel akce Ladislav Sikmund.

Kromě již tradičních nočních rebelů Rybiček 48 a Morčat na útěku se se svým repertoárem pochlubí také headlineři Horkýže Slíže, niterská skupina, oceněná dvěma platinovými deskami. Dále svou show rozjede rockové Imodium, metaolovo-rockoví Hand Grenade, metalovo-punkoví Tchoři nebo Vysoké napětí zaměřené na ska-punk.

Místo druhých headlinerů kapely Waldagang, kteří museli kvůli nemoci frontmana Vladimíra Šafránka zrušit své koncerty, přijede do Dřevohostic pražsko-mostecká rocková skupina Harlej. Ta má s koncertováním už jednadvacetiletou zkušenost a může se pyšnit hity jako Pověste ho vejš nebo Svařák.

Na své si přijdou jak dospělí tak i děti, ty mají do 140 centimetrů vstup zdarma. Navíc pro ně bude v areálu připraveno dětské hřiště.

Pořadatelé nabízí návštěvníkům také možnost stanování v areálu zcela zdarma. Na akci bude připraveno bohaté občerstvení a na čepu několik druhů piv.

Vstupenky v předprodeji je možné zakoupit v informačním centru v Přerově, ale také v dřevohostické restauraci S-club, v Holešově nebo v Bystřici pod Hostýnem za 200 korun, na místě budou za 300 korun.

Program:

13 – 13.45 hodin Donaha

14.15 – 15 hodin Vysoké napětí

15.30 – 16.15 hodin Hand Grenade

16.45 – 17.45 hodin Tchoři

18.15 – 19.30 hodin Imodium

20 – 21.15 hodin Harlej

21.45 – 23 hodin Horkýže slíže

23.30 – 00.30 hodin Rybičky 48

1 – 2 hodin Morčata na útěku

autor: Karolína Koleňáková