„Jsem překvapená z toho počtu lidí, protože je jich tady zhruba tři sta, což je rekord. To tady nikdy na vernisáži nebylo,“ řekla překvapená ředitelka Městských kulturních zařízení Naďa Jandová.

Samotný autor Antonín Ličman však překvapen nebyl. Podle jeho slov si vždycky zajistí kvalitní reklamu a propagaci – nesnáší totiž prázdné výstavní síně.

Tři části

„Výstava má tři části. Jedna část je věnována Blance Ličmanové a potom jsou to olejomalby Antonína Ličmana,“ informovala Naďa Jandová. Blanka Ličmanová, již nežijící autorka, má ve výstavní síni několik figur, dále obrazy přírody či žen. Antonín Ličman zase vystavuje jeho abstraktní obrazy, které na první pohled zaujmou, ale i obrazy tvořené zcela jinou technikou. Na tu přešel až po dlouhých létech, kdy se rozhodl zkusit něco odlišného.

„Některé obrazy jsou starší, ty mám zapůjčené už od majitelů. Ty další jsou pak věci novější,“ zmiňuje autor. Na otázku, co je jeho inspirací, odpovídá s šibalským úsměvem, pozvednutím sklenky vína a nonšalantním prohozením: „To přijde samo.“

Do konce roku

Výstava potrvá až do konce letošního roku. Podle Nadi Jandové však není vyloučeno, že bude její konec posunut a zájemci ji budou moci zhlédnout ještě nějaký čas v roce 2018. Zájem je totiž obrovský, o čemž svědčila i vysoká účast na vernisáži.

Město Hranice spustilo 23. října své nové webové stránky. Mají být přehlednější a modernější.
Město Hranice spustilo nové webové stránky. Mají být moderní a přehlednější
Část výtěžku z Kabelkového veletrhu putovala do Aktivačního centra Jsme tady v Přerově
Výtěžek z Kabelkového veletrhu putoval také do Aktivačního centra Jsme tady