Díla Ludmily Šlosarové z Veselíčka jsou v Galerii M+M návštěvníkům dobře známa, vystavuje zde už posedmé.

Zato pro Hanu Buchtovou je tato výstava premiérou. Rodačka z Paskova, která v hranické galerii představila svá díla veřejnosti vůbec poprvé, na sebe prozradila, že se malování věnuje už od školních let.

„Obrazy, které zde vystavuji, jsou vytvořeny kombinovanou technikou, říká se jí Mixed Média. Je to akryl kombinovaný s modelářským tmelem, a dalšími materiály tak, aby ten obraz byl plastický,“ popsala svá díla Hana Buchtová. Podle jejích slov mohou v M+M návštěvníci zhlédnout na padesát jejích obrazů.

Michal Malátný, zpěvák kapely Chinaski
Písně Semaforu v Hranicích zazpívá Jiří Suchý i Michal Malátný

Malířka Ludmila Šlosarová je známá především jako autorka olejomaleb, enkaustiky a powertexu. Její díla plná barev, energie i tajemna obdivují návštěvníci hranické galerie už řadu let, a letos opět dokázala přijít s něčím zcela nový. Expozici zpestřily nejen nazdobené svatební skleničky, ale také obrazy tvořené rovněž technikou Mixed Média. „Je to o různých druzích materiálů, které se dají lepit na obrazy a všemožně kombinovat. Nic není špatně, záleží na fantazii člověka,“ vysvětlila Ludmila Šlosarová.

Příjemnou a především rodinnou atmosféru páteční vernisáže doladili dva mladí hudebníci. Violoncellistku Blanku Prokešovou na klavír doprovodil Martin Řehák. Výstava obou výtvarnic bude v hranické Galerii M+M k vidění do 9. února.

Dagmar Pecková.
Pecková, Hradišťan & Jiří Pavlica, Spirituál kvintet – přidán další koncert!