„Čeká nás záplava zářivě barevných obrazů,“ přibližuje tvorbu Jitky Skočkové ředitelka Městského muzea a galerie v Hranicích Hana Svobodová, „spojují se v nich realistické scenérie se snovými prvky a které jsou téměř vždy obydleny živými bytostmi.“

Jitka Skočková vystudovala grafiku na uměleckoprůmyslové škole v Uherském Hradišti a poté figurální malbu v ateliéru Jiřího Načeradského na brněnské FaVU. Žije ve Valašském Meziříčí, kde pracuje v tamním muzeu jako lektorka a kurátorka.

Již na vysoké škole začala Jitka Skočková vytvářet obrazy složené podle matematické hříčky, kdy je čtverec či obdélník složen z menších čtverců různé velikosti. V této své zálibě pokračuje i nadále, a tak pro hranickou výstavu připravila nový velkoformátový obraz, tentokrát složený z 10 menších, který vytváří obdélník velikosti 282×390 cm. Každý jednotlivý obraz funguje samostatně, spojení do jednoho však umocňuje zážitek z této kolekce, kterou propojuje jedno téma: Indie. Autorka se v nich inspirovala svými návštěvami v této zemi.

Vernisáž výstavy se koná 11. listopadu v 17 hodin.

Magdalena Gladišová