O choreografii a nastudování představení se postarala učitelka ZUŠ Kamila Martínková.

„Edith Piaf jako projekt se mi zrodil v hlavě už v roce 2007, ale zrealizovat tento nápad se mi podařilo až tento školní rok. Využili jsme zároveň jejího výročí narození," uvedla učitelka tance s tím, že od doby narození Edith Piaf uplyne 19. prosince sto let.

Zatím má Kamila Martínková naplánované pouze dvě vystoupení, první v červnu a druhé přesně na narozeniny nejznámější šansoniérky.

„Chceme tento projekt nabídnout i školám v rámci výchovného koncertu. Můžeme tak dětem přiblížit dobu, ve které Edith žila,. Snažili jme se o co největší věrohodnost, proto jsme si zapůjčili kostýmy ze Slezského divadla v Opavě," doplnila.

Více než 2000 hodin strávila děvčata, chlapci a rodiče na zkouškách. Vystoupí celkem 17 tanečníků, osm dětí a zapojili se i rodiče. Roli mladé Edith Piaf obsadila Barbora Kubešová, dospělou zpěvačku pak ztvární Julie Bakovská, která je kvůli roli odhodlaná si obarvit vlasy na hnědo. Svou roli zde mají i tatínkové a dvě maminky.

Dcera učitelky, Simona Martínková, je z představení nadšená.

„Mně se to moc líbí. Nejvíc mě baví, když chybí jedna tanečnice nepřijde na zkoušku, tak honím pekařku, to je sranda," usmívala se malá tanečnice.

Sama Kamila Martínková si pochvaluje perfektní spolupráci všech zúčastněných a fakt, že děvčata své role berou opravdu vážně. Od všech se jí dostalo velké pomoci.

„Hodinový taneční projekt s originálními písněmi Edith Piaf by se nemohl uskutečnit bez podpory města Hranice, naší školy, sokolů a ochotných rodičů, kteří nám vyšli maximálně vstříc. Zapojil se i učitel Martin Foltýnek, který doplní vystoupení živou hudbou a zahraje divákům na akordeon. Po celou dobu vystoupení bude projekce, aby divák věděl, kde se děj odehrává. Rozhodně to bude stát za to," slibuje Kamila Martínková, která si tímto projektem splnila svůj životní sen.