Na pódiu se postupně vystřídají Rybičky 48, Legendy se vrací, populární místní ska formace Gentlemen’s Club, olomoucká Katoda, dívčí rocková kapela Kapriola a Alergie z Valašského Meziříčí.

Vstupenky jsou k dostání v restauraci Stará střelnice, v knihkupectví Ezop v Hranicích, na Staré střelnici a v síti TicketLive. Lístek v předprodeji přijde na 350 korun, v den koncertu na 450 korun. Děti do 150 centimetrů a držitelé průkazu ZTP mají vstup zdarma.
„Rybičky 48 jsou zpět po půlroční koncertní pauze a těší se do Hranic, kde začínají festivalovou sezonu. Kapela se prakticky do konce září nezastaví,“ říká za organizátory Karla Vlasáková. Skupina podle ní do Hranic přiveze i aktuální videoklip ke skladbě Američan z Poličan, který se natáčel ve třech státech USA, a to v Californii, Nevadě a Arizoně.

„Měli jsme s klukama půlroční koncertní pauzu a cestu do Ameriky jsme pojali jako stmelovačku před nabitou festivalovou sezonou,“ popisuje zpěvák Kuba Ryba a dodává, že většina kapel, které mají rádi, jsou právě z Californie. „Byli jsme v legendárních klubech Whisky Go Go, Rainbow nebo Roxy, kde se psaly dějiny rock´n´rollu. Na místech, kde měly první koncerty Metallica, G’n’r, Kiss, Red Hoti, Aerosmith, nebo v klubu, nad kterým bydlel Lemmy z Motörhead. Chtěli jsme nasát místní atmosféru,“ uvádí s tím, že právě podle klipu a cesty do USA kapela připravila koncertní vizuál pro letošní show.

Slavnostní vernisáží výstavy Nekonečno Karla Konečného odstartovaly ve středu 9. května Jazzové dny v Hranicích. V Galerii severní křídlo zámku bude expozice hranického výtvarníka k vidění do 1. června.
Vernisáží Nekonečno Karla Konečného proudil jazz

Kapela Legendy se vrací do Hranic přiveze akustické kytary, klávesy a cajon, na které odehraje akustické verze tuzemských i světových hitů. „Lídrem je Petr Šiška, který baví i průvodním slovem, dalšími muzikanty jsou Roman IZZI Izaiáš z kapely Doga a Andonis Civopulos, který hrával v rockovém období se zpěvačkou Věrou Špinarovou. Na cajon hraje též mistr tohoto nástroje Libor Pyško, rovněž známý z působení v kapele Věry Špinarové,“ doplňuje Vlasáková.

Populární hranická ska kapela Gentlemen's Club dorazí na Rockové Hranice s novým repertoárem a energickým vystoupením, které podpoří dechová sekce. „Jsme zřejmě poslední moravská kapela, která tento styl hraje. Letos slavíme čtrnáct let. A pořád to baví jak fanoušky, tak nás samotné,“ říká frontman kapely Jiří Poledňák, který kromě novinek slibuje i osvědčené hity jako V naší čtvrti nebo V jistých nejistotách.