Nová hra slibuje hvězdné obsazení. Na jevišti se představí například Igor Chmela, který prostředí sokolovny už dobře zná díky zastávkám slavné Partičky. Diváci se mohou těšit nejen na Chmelův vynikající výkon podpořený jeho rodnou ostravštinou.

V hranické sokolovně vystoupí slavní herci, uvedou hru Úča musí pryč!

Sestava totiž bude celkově hodně známá. Vedle Igora Chmely si zahrají i David Prachař, Linda Rybová, Kateřina Winterová, Jana Janěková mladší a Petra Špalková.

„Sám jsem tuto hru viděl v Praze. Komedie je hodně navštěvovaná, na což má samozřejmě vliv také obsazení prvoligovými herci. Hra je nejenom zábavná, ale má i hlubší podtext. Zmiňuje se v ní častý problém. Rodiče viní ze známek svých dětí učitelku, ale nakonec se ukáže, že chyba je někde úplně jinde," zmínil pořadatel představení v Hranicích Martin Kapek.

Hra tedy pojednává o žácích páté třídy, jejichž známky se v pololetí před přestupovými zkouškami na osmiletá gymnázia rapidně zhoršily.

Pět rodičů ve třídě napjatě očekává učitelku, která je prý za špatný prospěch dětí zodpovědná, a proto musí být odvolána.

Kantorka však nastaví rodičům zrcadlo a ukazuje se, že jejich děti jsou různým způsobem problémové a zdrojem nepokojů ve třídě.

Komedie režiséra Thomase Zielinskiho se v hranické sokolovně odehraje v neděli 9. listopadu od 19 hodin. Lístky je možné zakoupit v předprodeji v Turistickém informačním centru ve dvoraně hranického zámku.