„Na těchto textech pan Janda pracoval v posledních dvou letech a vše se mu podařilo dokončit. Vydání knížky byl jeho záměr, nešlo o nápad jiné osoby. Rukopis mi předal v prosinci loňského roku," řekl Jiří Nebeský, který se staral o textovou i grafickou úpravu knihy.Obálka zbrusu nové publikace s názvem Potok pod viadukty a jiné hranické vzpomínky

Publikace zahrnuje vzpomínkové texty, jež se zaměřují na staré Hranice, dřívější společenské dění ve městě i na zajímavé historky ze světa myslivců či rybářů. Některé ze čtyřiadvaceti povídek byly v minulosti zveřejněny i v Hranickém týd­nu.

Na finální podobě posmrtně vydaného souboru povídek se začalo pracovat přibližně v polovině letošního roku. Kniha navazuje na čtenářsky oblíbené povídky s názvem Krásná řeka Bečva, které vyšly v roce 2011 a jejímž autorem byl rovněž Ladislav Janda.

„Ten, kdo zná pana Jandu, ví, že se k některým tématům rád vracel. Ve srovnání s Krásnou řekou Bečvou je v této knize více myslivosti a rybářství. Myslím si ale, že každý pamětník si v knize najde to své," doplnil Jiří Nebeský.

Potok pod viadukty a jiné hranické vzpomínky má sto dvanáct stránek a její první vydání vychází v nákladu 650 kusů. Kniha stojí sto padesát korun.