Tento výtvarník, který pochází z jihočeského Tábora, zahájil expozici svých obrazů v galerii Severní křídlo zámku v Hranicích slavnostní vernisáží.

Absolvent Lidové školy umění v Havířově vystavil své práce v prostorách hranického zámku podruhé za posledních pět let. Autor však ve městě vystavoval už vloni, a to v Galerii vína na Masarykově náměstí.

„Díky všem, kteří na zahájení výstavy přišli. Dali mi totiž to vůbec nejcennější, a to je čas. Za to jim skutečně děkuju," prohlásil před zahájením výstavy Libor Beneš, který na svých obrazech pracuje s tématikou motorismu, jeho díla obsahují i prvky koláže i surrealismu.

„Nahlédnout do duše jakéhokoliv interpreta je velké umění. Je třeba se do těch duší, které jsou někdy radostné a jindy zase rozpolcené, vžít. To všechno se zobrazuje na obrázcích Libora Beneše," konstatoval k výstavě Jaroslav Sedláček, člen hranického zastupitelstva.

Středeční zahájení expozice s názvem Pozdní sběr přilákalo na renesanční zámek početnou návštěvu. Výstava potrvá do 4. října.