deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Tomáš Valaškovčák

webeditor

archiv Tomáše Valaškovčáka

Narodil jsem se v Moravské Třebové, ale jinak jsem životní Brňák. V tomto krásném městě žiji celý život. Vystudoval jsem gymnázium na Kraví hoře, žurnalistiku a historii na vysoké škole a celá moje dosavadní profesní kariéra je spjatá s Deníkem Rovnost.

archiv Tomáše Valaškovčáka

V Brněnském deníku Rovnost jsem začal pracovat ještě za studií na gymnáziu. Nejdřív jako sportovní externista, později na částečný a v roce 2009 na plný úvazek. Později jsem přešel od sportu k webu, takže nyní dělám webeditora internetových stránek Deníků na jižní Moravě a Vysočině.

Miroslav Knedla sen.

Práce novináře je zajímavá tím, že je každý den jiná a odlišná. Ráno nevíte, co přinese den... Za nejsilnější zážitky považuji rozhovory s lidmi, především staršími legendami svých sportů, jak vzpomínají, jaké to tehdy bylo. Poslouchat vyprávění například Františka Mrázka, nyní již zesnulého motocyklového jezdce, bylo velmi zajímavé. A takových jmen bylo nepočítaně. Mimo to si občas užijete i trochu legrace – například když se posadíte do rallyového vozu a vyzkoušíte si, jaké to je řítit se krajinou.

archiv Tomáše Valaškovčáka

Mojí současnou prací webeditora je spíš s texty pracovat, šperkovat je, než je sám psát. Hra s písmeny, fotkami, videem – to je moje. Nejraději edituji takové články, v nichž se píše o mém okolí, místech, jež dobře znám. Nejvíc mě zajímají a navíc se z nich dozvím spoustu nových a zajímavých informací. Není náhoda, že pracuji právě pro lokální Deníky..?

archiv Tomáše Valaškovčáka

Manželka, rodina, přátelé a sport. To jsou věci, které mám v životě nejraději. A nejlépe, když se vše skloubí dohromady. Pohyb, to je moje, bez toho se v životě neobjedu. Hokej, cyklistika, turistika, badminton, fotbal, tenis, volejbal, florbal, běžkování, saunování… Stručný výčet toho, co mě baví a u čeho si vždy odpočinu.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků jižní Moravy:

Prozkoumejte jiný region ČR: