deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Martin Pleva

Šéfredaktor Deníku Extra

Archiv Martina Plevy

Redaktor

Do Deníku mě přivedla touha stát se novinářem a psát o dění v našem městě, tedy v Ostravě. Bylo to v roce 2005, kdy jsem nastoupil jako elév do redakce Moravskoslezského deníku. Musím říct, že mě práce v redakci od počátku bavila, ač jsem se samozřejmě musel „vyučit“ na všech nepopulárních rubrikách a tématech od anket na ulici přes tiskové konference, na které se zkušenějším kolegům moc nechtělo.

Archiv Martina Plevy

Postupem času jsem se dostal až do pozice reportéra a psal jsem o zajímavých tématech týkajících se celého Moravskoslezského kraje. Stěžejní oblastí pro mě byla regionální politika a hlavně odhalování nekalých praktik, které měli komunální politici na Ostravsku na triku.

Archiv Martina Plevy

Šéfredaktor

Od roku 2013 do roku 2019 jsem byl krajským šéfredaktorem Deníku v Moravskoslezském kraji a spolu se svými výbornými kolegy jsem se snažil o to, ať děláme noviny, které budou naše čtenáře bavit.

Archiv Martina Plevy

Extra

Jak se říká – není malých výzev. Proto jsem na podzim roku 2019 přijal nabídku, abych sis vzal na starosti celorepublikové řízení našeho speciálu Deník Extra a ještě pár dalších věcí na úrovní centrální redakce. Můj současný cíl tak je, aby Extra, které má více než dvoumilionový náklad, skutečně dělalo dobrou reklamu naši náročné práci a bylo výkladní skříní toho, co v každém okrese pro čtenáře Deníku děláme!

Archiv Martina Plevy

Rodina a koníčky

Koníčků mám víc, než volného času… Ze všeho nejraději trávím čas s rodinou – se ženou a dvěma dcerami. Ideálně vyrážíme třeba i s dalšími známými někde na výlety – na túry, lyže, běžky, na kolo či k vodě. Rád sportuju, takže chodím s kamarády na florbal, baví mě ale i badminton, basket, občas se překonám a jdu si zaběhat. A abych nezapomněl, tak ještě rád čtu – nejen Deník, ale zhruba pět minut předtím než usnu i nějakou dobrou knížku.

Archiv Martina Plevy

Vaření

Dalším velkým koníčkem je „domácí“ vaření. Zavřít se v kuchyni připravit nějakou dobrou večeři či oběd mě zaručeně přivede na jiné myšlenky. Jaké jsou mé oblíbené recepty, na kterých se vyřádím? Tak třeba hovězí líčka na víně, kvůli kterým si dokážu brzy ráno přivstat, abych je stihl připravit a už v sedm dát na pomalé pečení do trouby, aby byly do oběda měkké jako máslo…

< Předchozí
1 z 6
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Prozkoumejte jiný region ČR: