deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Vilém Janouš

Editor

osobní archiv

Moje první novinářská štace byla redakce již zaniklého Českého deníku. To bylo ještě v době, kdy se v redakcích povalovaly čerstvě vyřazené psací stroje a servis ČTK byl přijímán dálnopisem.

osobní archiv

Později jsem jako redaktor nebo webeditor pracoval v České tiskové agentuře, deníku Práce, Zemských (dříve Zemědělských) novinách či Českém rozhlasu. Vyzkoušel jsem si i těžkou práci regionálního redaktora ve středních a severních Čechách.

osobní archiv

Rád létám nebo se potápím. Miluji cestování a vůbec dobrodružné výpravy. Tato záliba mě zavedla na některá zajímavá místa nejen u nás doma, ale i daleko za hranicemi naší země. Ne vždy to byl příjemný pohled a neblahý vliv člověka na jeho okolí byl i námětem řady mých článků.

osobní archiv

Doma v knihovně mám načrtnutých několik dalších výprav. Snad na ně dojde. Jenomže mám rád i lenošení s knihou v ruce. Když je pak ještě po ruce sklenice dobrého vína, tím lépe. Fascinuje mě historie. Třeba stále nepřestávám žasnout nad tím, jak se Češi po druhé světové válce poměrně lehce vzdali aspoň toho zbytku demokracie, kterou měli.

< Předchozí
1 z 4
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Prozkoumejte jiný region ČR: