deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Jaroslav Balvín

Reportér Ústeckého kraje

archiv Jaroslava Balvína

Jaroslav Balvín pracuje v Litoměřickém deníku. Věnoval se organizaci kulturních večírků v severočeských klubech. Napsal několik knížek, pomáhal s pořádáním literární soutěže Máchovou stopou. Rád se toulá krajinou.

archiv Jaroslava Balvína

Cirkusáctví s kumpány a kumpánkami. Tyjátr a performance na pódiu i v ulicích nás bavily. Lidé koukali a nechápali, co se to děje. A my se pochopitelně královsky bavili. Trochu jako malí usmrkanci zvonící zbůhdarma na zvonky.

archiv Jaroslava Balvína

Na Máchu jsem přísahal. Romantika, lesy, loupežníci, Lori i Márinka. Nehasnoucí kometa literárního génia mě smetla. Toulal jsem se Dokeskem, hledal v krajině i mezi jejími obyvateli to, co do svých textů otiskl Mácha.

archiv Jaroslava Balvína

S kamarádem rádi nahlas čteme lidem z knih. S našimi báchorkami jsme už pár štací objeli. Kruh lidí zabývajících se literaturou má v Česku malý poloměr. Všichni jsou jako zasvěcenci kultu. Je to o zábavě a přátelství.

archiv Jaroslava Balvína

Rychlá pomoc začínajícím. S litoměřickou knihovnou jsme několik let pořádali literární soutěž Máchovou stopou. Účastníkům jsme servírovali rady porotců z řad nejlepších českých spisovatelů. Mimochodem skvělých lidí.

archiv Jaroslava Balvína

Jak padne mlha, vyrážíme s kamarády na toulky krajem. I České středohoří nebo Kokořínsko jsou plné tajemství. Občas je potřeba odpojit se a nechat mobil doma. Divočina začíná už za posledním panelákem, vyrazte taky.

< Předchozí
1 z 6
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků severních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: