První z nehod se stala po třinácté hodině v Hranicích.

„Po ulici Tovačovského jel řidič s vozidlem Fiat Ducato, vjel do křižovatky s ulicí Hálkova a nerespektoval přitom dopravní značení Dej přednost v jízdě. V tu dobu jel po hlavní silnici osmapadesátiletý cyklista. Došlo ke střetu a pádu kolaře na silnici,“ informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při střetu utrpěl muž na kole zranění, se kterým musel být převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Požití alkoholu před jízdou vyloučila u řidiče provedená dechová zkouška, u cyklisty byl nařízen odběr krve. Celková škoda byla vyčíslena na 16 tisíc korun.

Druhá nehoda se stala v Kojetíně před sedmnáctou hodinou.

„Zde byla situace opačná, protože přednost vozidlu Volkswagen Transporter nedal šestnáctiletý cyklista, který jel po vedlejší komunikaci ulice Havlíčkova. Vjel do křižovatky s ulicí Tyršova a došlo k nárazu do dodávky, která jela ve směru od nádraží,“ konstatovala mluvčí.

Také v tomto případu došlo k pádu cyklisty na komunikaci. Se zraněním byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. U obou účastníků nehody byl alkohol vyloučen provedenou dechovou zkouškou. V tomto případě byla škoda vyčíslena na více jak 5 tisíc korun.

Policie oba případy nadále šetří. 

Ilustrační foto
Rychlík srazil u Přerova ženu, na místě zemřela
Teplická ulice je kvůli pokládce nového povrchu neprůjezdná v úseku od ulice Jurikovy po Partyzánskou.
Začala dlouho očekávaná oprava Teplické a Tovačovského ulice