„Na místo jeli profesionální hasiči z Hranic, kteří zjistili, že se tam srazila tři osobní vozidla a jedna osoba byla v bezvědomí. Hasiči po příjezdu začali osobu resuscitovat a povolali záchrannou službu. Ta si odvezla tři zraněné osoby,“ sdělila mluvčí HZS Vladimíra Hacsiková.

Dle dostupných informací přecházel chodec přes čtyřproudovou silnici, nejspíše mířil na ranní směnu do práce, a k přechodu nevyužil podchodu, který je nedaleko. Jeho neopatrnost jej stála hodně.

„Muž byl přijímán na oddělení urgentního příjmu s těžkými mnohočetnými poraněními zasahujícími prakticky do všech částí těla. V současné době je akutně operovaný. Jeho stav je i nadále kritický,“ informoval tiskový mluvčí Egon Havrlan, tiskový mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc, kam byl sražený chodec převezen.

Ilustrační foto
Malého chlapce v Hranicích srazilo auto na přechodu

Není to poprvé

Letos v červnu se na stejném místě stala dopravní nehoda, při které zemřel třiadvacetiletý mladík a dívka, přecházející přes cestu s ním, měla těžké poranění nohou. V souvislosti s touto smrtelnou nehodou se začalo přemýšlet o vybudování přechodu či nějakého dopravního omezení, které by podobným situacím zabránilo.

„Bude zvažováno omezení rychlosti, nasvícení úseku, vybudování středového zátarasu a ve spolupráci s majitelem CTP a Ředitelstvím silnic a dálnic i nové napojení sídliště Struhlovsko,“ řekl po nehodě v červnu starosta města Hranice Jiří Kudláček.

Změna je, zdá se, zatím v nedohlednu. Chodci, kteří se potřebují dostat přes čtyřproudovou silnici, by ale měli využívat spíše podchodu u Drahotuš, než-li riskovat své životy.

Mladý život vyhasl na silnici nedaleko CT Parku v Hranicích. Mladík přecházel přes čtyřproudovou silnici a srazilo ho auto.
Tragédie v Hranicích zvedla vlnu pobouření. Bude se řešit nebezpečný úsek?