Řidič nákladního vozidla při sjezdu z dálnice D48 na silnici I/47 s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy a převrátil se i s nákladním vozidlem. Na místo jako první dorazili policisté.

„Vzápětí po nich přijela nedaleká profesionální jednotka z Hranic. Hasiči po příjezdu provedli kontrolu možného úniku provozních kapalin a ověření, zda nedošlo ke zranění, byť podle prvotních informací z tísňového hovoru nikdo z účastněných ošetření nevyžadoval,“ informoval krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

U kamionu došlo k převrácení pouze přívěsu - takzvaného „klaďáku“ na bok, nákladní vozidlo zůstalo na kolech.

„Převážené kládové dřevo zablokovalo průjezdnost u sjezdu s rychlostní komunikací v Bělotíně. Řidič nákladního vozidla pomocí hydraulické ruky postupně vypomohl k opětovnému uvedení do provozu,“ dodal Hošák. Hasiči pomohli řídit dopravu a asistovali policistům při záchranných pracích.

Podle mluvčího hasičů se jednalo o časově nenáročný zásah.

„Zhruba hodinu po oznámení došlo k opětovnému uvedení silnice do provozu a další pomoc hasičů nebyla nutná,“ řekl Zdeněk Hošák.

Při nehodě nedošlo ke zranění a dechová zkouška u řidiče byla negativní.

„Nyní jsou klády soustředěny pod dálničním mostem D48 na silnici I/47. Sjezd z dálnice D48 na Bělotín je uzavřen a dopravu na místě řídí policisté,“ doplnil před šestou hodinou večer krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Silnice z Hranic do Bělotína je průjezdná, policisté řídí provoz kyvadlově. Na místo směřuje náhradní nakladač.

Ilustrační foto.
Otáčel se s nákladním vozidlem a střetl se s osobákem, škoda je 300 tisíc